RA Brno se učila pokládat pětky

V sobotu 23. února se týmy akademie zúčastnily druhého zimního přípravného turnaje pořádaného klubem RC Dragon Brno. Soutěžilo se opět ve  třech věkových kategoriích a to dětí do osmi (U8), desíti (U10) a dvanácti let (U12).

U8

V kategorii nejmladších hráčů nastoupili ke svým prvním zápasům Hugo Klvaň a také Šimon Vítek, který je v klubu novou tváří a do zápasu se rozhodl jít, přestože má za sebou pouze jeden trénink. Šimonova odvaha a odhodlání bylo příkladné. Společně s Jiřím Klvaňem a Vincentem Jarošem tak vytvořili tým akademie, který byl doplněn do požadovaného počtu stejně jako na minulém turnaji havířovskými hráči.

Tým se utkal postupně se stejné starými protihráči z Vyškova, Bystrce a Dragonu. Společné úsilí pak vyústilo i v několik položených pětek, první historickou pětku akademie v této kategorii položil Jirka Klvaň a také Vincent byl několikrát velmi blízko pětkoviště. 🙂

 

U10

V kategorii hráčů do desíti let se turnaje zúčastnilo pět hráčů – Šimon Silárszký, Jirka Hasník, Kuba Zeiner, Ema Jarošová a Kája Bílková.

Doplněný tým o jednoho hráče z Vyškova odehrál také tři tréninkové zápasy postupně s týmy Dragonu, Vyškova a Havířova. 

Motor neúnavného Jirky Hasníka strhával své spoluhráče a všichni hráči si připisovali skládky, Kuba zastavoval protihráče těsně před pětkovištěm a Kája s Emou bojovaly jako lvice.

A opět jsme zaznamenali jeden historický milník a to první položení hráče akademie v kategorii U10 – bodoval Šimon Silárszký. 🙂

U12

V kategorii mladších žáků jsme měli početně největší zastoupení, celkem si zahrálo sedm hráčů a hráček.

Nováčkem na turnaji byl uzdravený Dan Kouřil, který společně s Vojtou Petrem, Filipem Fuchsem, Tadeášem Martincem, Štěpánem Grymem, Jakubem Petruchou a Justýnou Silárszkou vytvořili tým akademie, který se dvakrát utkal s B týmy Dragonu a Vyškova.

Výkony měly stupňující tendenci a v posledním zápase položili naši hráči i body, jednu pětku si připsali na své konto Štěpán Grym a Jakub Petrucha. Štěpán svou pětku položil správně až na podruhé poté, co mu předchozí pětka nebyla uznána, jelikož ji provedl tak, jako když hráč amerického fotbalu oslavuje touchdown a z výšky praští míčem o zem. 🙂

Vzhledem k tomu, že hráči trénují ragby teprve od září, vše se učí za pochodu, i to jak pokládat pětky nebo jak rozehrávat trestný kop. Vyrovnaný zápas s rezervou Vyškova byl pěknou tečkou za celým turnajem. 

Děkujeme havířovskému a vyškovskému klubu za hráče, Dragonu za turnaj, rodičům hráčů i trenérů za podporu a všem hráčům za předvedený výkon.

Fotogalerie Tomáše Zeinera ZDE.

Další turnaj se bude konat 30.3. 2019 ve Vyškově a odstartuje tak jarní sezónu soutěžních turnajů České ragbyové unie (ČSRU), která vyvrcholí červnovými přebory České republiky.