Olomouc v sobotu i v neděli

Na sobotní mládežnický turnaj v Olomouci jsme tentokrát odjeli pouze s hráči U10 a U12. V neděli se pak v Olomouci konal turnaj děvčat v sedmičkovém ragby.

Sobota U10+U12

Čtyři naši hráči U10 si vyzkoušeli „mezinárodní ragby“ a hráli za polský tým, byli to Vincent Jaroš, Lukáš Jetmar, Marek Sláma a Monča Váňová a pod vedením trenéra Pavla Beránka a jeho polských kolegů odehráli kvalitní zápasy.

Jirka Hasník a Matyáš Bareš, který byl na svém prvním turnaji, hráli za oba týmy Olomouce. 

Kategorii U12 zhodnotil trenér Marek Beránek:

„Včera se naše U12 zúčastnila skvěle připraveného a zorganizovaného turnaje v Olomouci. Vzhledem k marodce a velice malé účasti našich hráčů a hráček jsme po příjezdu přistoupili k náhradní variantě a po dohodě s trenérem Havířova jsme týmy spojili a turnajem pokračovali jako Bizoni.

Jelikož se známe a děti mají za sebou několik společných turnajů, byla to dobrá volba. Spojený tým odehrál 5 zápasů kdy jsme 2x prohráli, z toho jednou těsnou o bod, dále jsme 2x deklasovali soupeře pěkným bodovým rozdílem, 1x remizovali a 1 zápas jsme bohužel prohráli kontumačně, protože Bizoni museli odjet zpět domů na mateřský klub.

Nejenže naše U12 nastupovala už od začátku v základní sestavě týmu, ale naši hráči byli u klíčových akcí a situací.

Závěrem jsme si z turnaje odvezli pohár a pomyslné 5. místo, kdy nebýt dřívějšího odjezdu týmu a jedné kontumace účastnili jsme se postupu o umístění a bojů a pomyslné 3. místo na bedně.

Nejen já, ale i trenér Bizonů a i oni sami ve své reakci a článku moc děkují za spolupráci, podporu a skvělou hru Karolíně Bílkové, Martinovi Beránkovi a Tadeášovi Martincovi. Všichni si to ve zdraví užili, dali do toho opravdu vše a patří jim právem i poděkování za skvělou reprezentaci mateřského klubu RA Brno.“

Neděle U15 Děvčata

V neděli odjela do Olomouce i naše děvčata ve složení Valerie Vodáková, Viktorie Wičarová, Natálie Plachá, Olivia Zwyrtek a Dominika Barešová a v dresech týmu Jižní Moravy odehrála druhý dívčí sedmičkový turnaj v sezóně.

Vzhledem k tomu, že všechny děvčata začala hrát ragby toto září a Dominika měla za sebou jen pár tréninků (podobně jako ostatní holky před prvním turnajem na Bystrci), je to úctyhodný výkon a nadšení pro tým a pro sport bylo všude vidět.

Výsledky:

Severní Morava – RC Babice 0:17
Severní Morava – Jižní Morava 10:26
RC Babice – Jižní Morava 12:12
Severní Morava – RC Babice 5:10
Severní Morava – Jižní Morava 22:5
RC Babice – Jižní Morava 0:44

Ragby zdar!