První turnaj v novém roce

V sobotu 18.1. 2020 se mládežnické týmy kategorií U8, U10 a U12 zúčastinily již tradičního zimního turnaje na umělé trávě v hale na ZŠ Janouškova, který pořádá RC Dragon Brno.

Bylo to vlastně první výročí akademie od začátku soutěžení . Právě lednový turnaj v minulém roce byl prvním turnajem vůbec, kterého se akademie zúčastnila.

Turnaji předcházelo dopolední školení rozhodčích, kterého se zúčastnili trenéři RA Brno Marek Beránek, Aleksandar Tošič a Zdeněk Hejduk a také hráči,  kategorii U14 reprezentoval Tonda Kubík a kategorii U15 Dominika Barešová.

V kategorii U8 soupeřily celkem čtyři týmy. Mimo Akademie také Dragon, Bystrc a Vyškov.

Komentář trenéra U8 Martina Bednaříka: Naše bojovná U8 se předvedla jako úžasný dynamický a nadšený tým s velkým potenciálem. Hra Robina, Huga, Toma, Dana, Ádi, Honzíka a Huberta byla krásná, i když s dávkou nejistoty, na které ale můžeme již od pondělí pracovat. A my se na tuto práci s kolegou Ivem moc těšíme! Všem ragbistům velké díky!

V kategorii U10 soupeřilo pět týmů a opět se hrálo systémem každý s každým.

Komentář trenéra U10 Pavla Beránka: U10 odehrála velmi vyrovnané zápasy. Lukáš v jednom zápase zaznamenal hattrick, díky své nebojácnosti a tvrdými průchody soupeřovou obranou. Důležitou práci odváděli Jirka i Hugo Klvaňovi. Jirka motal hlavu obráncům svoji dravosti a rychlosti , v útočných fázích hry. Hugo odvedl dobrou práci při skládání a čistění míčů. Monča ,i když ji trápil turnaj nějaký neduh, hrála celý turnaj parádně, nedávala soupeři prostor na rozběhnutí a dobře bránila.

Celou U10 musím pochválit za poslední akci kterou předvedli proti Dragonu. Před naším pětkovištěm Monča zastavila útok soupeře, a pomohla založit protiútok, kdy se celý tým hrnul dopředu a Dragon nestačil zastavovat naše hráče. Perfektní přihrávky a vybíhaní do děr obrany Dragonu, kdy na konci dal Lukáš body, nejednomu přihlížejícímu otevřelo pusu. 🙂

Děkujeme také moc Davidovi z Vyškova za doplnění týmu.

Kategorie U12 odehrála pak tři zápasy proti tradičním soupeřům v druhé výkonnostní skupině. První výhra U12 na turnajích!

Komentář trenéra U12 Aleksandara TošičePro mě jako nového člena trenérského týmu RA Brno byl ten turnaj premiéra. Jsem s výkonem úplně spokojený a moc hrdý na naše kluky. Nechali na hřišti srdíčko. Hráli naplno, bojovali, nikomu jsme nic nedali zadarmo a na závěr se nám dařilo a jako odměnu jsme si připsali první vítězství 5:2 proti klubu Bystrce (pokládali 3x Filip, Martin a Tadeáš). Všem moc děkuji za výkon a skvělou atmosféru.

Galerie na FB.

Děkujeme všem za reprezentaci a za podporu a ragby zdar!