Víkend nejen v Bystrci

První turnaj po téměř tříměsíční přestávce se pro kategorie U8-U12 konal v sobotu na bystrckém hřišti, kam se sjely kluby z celé Moravy.

Výborné ragby a výsledky předváděla hlavně kategorie U8 ve složení Adam, Dan, Hugo, Hubert, Robert a Tomáš pod vedením trenérů Iva Klvaně, Vladimíra Bareše a Saši Bosákové. V turnaji si vybojovala krásné čtvrté místo. 

 V U10 a v U12 se se výsledkově tolik nedařilo, ale oba týmy po vedením trenérů Saši Tošiče, Reece Admanse, Pavla Beránka, Zdeňka Hejduka a Zdeňka Webera bojovali jako vlci. Týmy byly doplněné spoluhráči z RC Břeclav. Děkujeme Ondrovi Matochovi a břeclavským ragbistům za pomoc.

Hodnocení U8 trenérkou Sašou Bosákovou: „Včerajší štart sezóny sa pre kategóriu U8 veľmi podaril. Naši chlapci zvládli vyhrať náročné zápasy proti RC Dragon, Olomouc black a RC Bystrc a tiež sa im podarila pekná remíza s Olomouc red… Napriek dvom prehrám bojovali až do konca a turnaj si užili. Konečné umiestnenie na štvrtom mieste nás potešilo, rovnako ako nás potešil pekný deň plný ragby. Ďakujeme všetkým rodičom a fanúšikom ragby za podporu.“

Hodnocení U10 trenérem Zdeňkěm Hejdukem: „U10 podali výborný výkon. Výsledky neodpovídají jejich zapálení ve hře. Díky tomu ale víme na co se soustředit v rámci dalších tréninků a v příštích zápasech to budeme chtít zúročit.“

Hodnocení U12 trenérem Aleksandarem Tošičem: „Konečně jsme si po dlouhé pauze způsobené koronavirem mohli užít pěkné počasí a pořádně zahrát ragby. Na tento turnaj jsme spojili síly s RC Břeclav a postavili společný tým. Výsledek nebyla priorita, a jsem rád, že si kluci zahráli a dva nováčci Jarda a Tony měli v sobotu premiéru. Viděli jsme, kde jsme a na čem máme pracovat. Děkuji moc RC Břeclav za doplnění týmu, a rodičům i kolegům za podporu.“

Nedělní příběh

V neděli ráno oslavil Ríša Plšek své 13 narozeniny prvním ostrým startem v patnáctkovém ragby. Nastoupil do přátelského utkání RC Bystrc – RC Olomouc v kategorii U14 nejprve v dresu Olomouce s číslem 17 na postu rváčka, kde předvedl několik hezkých skládek. Ke konci druhého poločasu převlékl dres a dostal šanci zapojit se do hry na křídle s číslem 14 za Bystrc, kde se mu podařilo získat soupeřův míč šikovným zalehnutím a dokonce ukázat i pro křídlo typický únik podél lajny. Po ukončení utkání mu k narozeninám i k prvnímu startu ve “velkém” ragby před oběma týmy poblahopřál rozhodčí utkání p. Bednařík.

Ríšovi přejeme všechno nejlepší a co nejvíc krásných zážitků s 🏉 míčem na tréninku i ve hře a doufáme, že se nám příští sezónu podaří zapojit do soutěže U14 s  vlastním týmem. RC Bystrc a RC Olomouc MOC děkujeme za příležitost pro našeho hráče, který se stal prvním hráčem akademie, který nastoupil za tuto kategorii.

Foto z Ríšovy premiéry ZDE.

Nedělní odpoledne jsme se zúčastnili dětského dne na našem hřišti v Černovicích a doufáme, že mezi námi přivítáme další nadšence 🙂 Ragby zdar!