Turnaj v Bystrci

Komplikovaná situace kolem koronaviru a vládní nařízení způsobila, že víkendový turnaj se nekonal ve Vyškově, který turnaj přesunul na náhradní termín, ale nakonec v Bystrci, který nabídl své služby a promptně uspořádal turnaj pro děti na svém na hřišti, za což bychom rádi poděkovali.   

Za akademii se  zúčastnilo turnaje snad rekordních 32 hráčů, včetně tří posil z břeclavského klubu.

Saša Bosáková, trenérka U8: Turnaj v Bystrci, je pre nás, asi na dlchšiu dobu posledný. Práve preto sme deti motivovali, aby si ho užili čo najviac. Presne to sa aj stalo, decká vybojovali tri výhry, jednu krásnu remízu a tesnú prehru. Hlavné ale je, že si hru užili, predviedli, že dokážu hrať ako tím a bojovali o každý meter. Stále je tu priestor na zlepšenie, ako vždy, a mi ho naplno využijeme. Potešilo ma, že si v zápasoch položili päťky aj najmenší z deciek, a chcem poďakovať tým starším, že im to niekoľko krát krásnou nahrávkou umožnili. Tešíme sa, keď sa opäť dostaneme na trávnik. Ragby zdar. 

Zdeněk Hejduk, trenér U10: Sobotního turnaje v Bystrci se zúčastnil zatím rekordní počet U10 a to v počtu 11 hráčů. Pokud to tak půjde dál, tak budeme za chvíli schopni poskládat dva týmy v rámci turnaje. Naše U10 byly trochu k nepoznání oproti předchozím turnajům a hlavně v prvních zápasech jsem myslel, že se chystají na zimní spánek. Po společné poradě, kdy jsme si připomněli, že hrajeme ragby a nikoliv fotbal s rozestavením na jednoho vysunutého útočníka, se herní projev mnohem zlepšil a uhráli jsme jednu výhru a jednu remízu. Počasí nám přálo a vzhledem k situaci s Covid -19 se obávám, že to možná byla poslední možnost užít si turnajových klání.

Aleksandar Tošič, trenér U12: Pěkné počasí nám umožnilo zahrát si asi poslední turnaj v sezoně a užít si pořádný ragbyový den. Za sebou máme 4 ostré zápasy s Dragonem, Zlínem a dvěma týmy z Bystrce. Hrálo se 2×8 minut, což je super, děti jsi mohli pořádně zahrát, a mohli jsme i vystřídat. Zároveň to byla i novinka pro všechny, kteří obvykle hráli pouze 1x 8-9 minut. Sešlo nás se celkem 11 mladých padawanů, 9 z RA plus 2 z Břeclavi které nám poslal master Windu (Ondra). U12 ragby jsi poprvé zkoušel i mladej padawan Šimon (Síla byla silná a hrál výborně), kterého nám půjčil náš Obi Wan Kenobi (Zdeněk H. – ta podoba :)). Šimon bude na jaře určitě opora naších dvanáctky. Kluci se snažili, bylo tam vidět zápal za hru, bojovnost i přes nepříznivé výsledky. Máme šikovné děti, skvělou podporující partu, ale ještě nám chybí herní organizace a zkušenosti. Na tom pořád pracujeme, je to proces, který potřebuje čas. Jsem rád, že si děti na závěru sezóny pořádně zahráli ragby a i samy viděly, co děláme za chyby, kde jsme a na čem musíme pracovat. Získali jsme v sobotu důležité lekce, jak hrát a jakou cestu jít dál. Základ máme, musíme jen makat, a já věřím, že na jaře bude Síla víc s námi a z padawanů se stanu silní jediové. Na konci chci poděkovat rodičům za obrovskou podporu, v sobotu to neměli lehký, protože museli nám děti předat a nemohli se na ni koukat.

Pár fotografií ZDE.

Jelikož se ukázalo, že tento turnaj byl na nějakou dobu poslední akcí, podzimní turnajová sezóna nám skončila a my se budeme připravovat dál, jak dovolí situace. 

Ať vás provází síla … a nás také. 🙂