Z nuly na sto za 4 měsíce – první turnaj RA Brno

Historicky první turnaj RA Brno byl ve znamení fantastické týmové, trenérské i rodičovské podpory.

V naprosto skvělé atmosféře si všichni hráči i hráčky RA Brno z týmů U8, U10 a U12 užili své první zápasy s velmi kvalitními soupeři v nafukovací hale s umělou trávou ZŠ Janouškova, který organizoval RC Dragon Brno.

Po čtyřměsíční přípravě, kdy všichni hráči a hráčky akademie začínali trénovat ragby od naprostých začátků pod vedením hlavního trenéra Martina Bednaříka a jeho sehraného trenérského týmu ve složení Jakub Šlechta, Veronika Bárková a František Pereles, předvedly všechny kategorie výborné výkony plné herního nasazení a smyslu pro týmovou hru.

Kategorii U8 doplnil tým Havířova, kterému tímto velmi děkujeme. Jiřík Klvaň, Štěpán Petráň a Vincent Jaroš zlepšovali po úvodním zmapování průběhu utkání své herní dovednosti zápas od zápasu – v posledním zápase s jsme již byli svědky obranných akcí a skládek, asistencí i samostatných úniků k pětkovišti. Všichni tři hráči byli zápas od zápasu aktivnější a získávali postupně více a více herní jistoty a dravosti. Nejvýrazněji se herně prosadil Jiří, ale ani Štěpán a Vincent se rozhodně neztratili – hoši děkujeme, jsme na vás pyšní!

Kategorii U10 doplnila fantastická zkušená hráčka z Havířova – všichni naši hráči a hráčky strženi její příkladnou herní dravostí podávali s ohledem na počet odtrénovaných jednotek naprosto skvělé výkony. Od prvního zápasu bylo zřejmé, že jim sice chybí herní zkušenosti, ale nepostrádají nadšení a zejména snahu podat dobrý výkon. Herně zkušenější soupeři je sice přehráli, bodové rozdíly však nebyly nikterak zdrcující a i v této kategorii se výrazně herně prosadilo hned několik hráčů a hráček – zejména obranné zákroky a snaha o hru dopředu byly úctyhodné. Tým působil velmi vyrovnaně a do budoucna do něho vkládáme velké naděje. Všem hráčům U10 – Emě Jarošové, Monice Váňové, Káji Bílkové, Jirkovi Hasníkovi, Jakubovi Zeinerovi a Šimonu Silárzskému –  patří obrovský dík za výborný týmový výkon!

Kategorie U12 pak předčila naprosto všechna očekávání, když předvedla zejména v prvním zápase parádní obrannou hru – Filip Fuchs, Tadeáš Martinec, Justýna Silárzská, Vojta Petr, Jakub Petrucha a Štěpán Grym, všichni skládali jako o život a téměř celé první utkání udrželi soupeře na jeho herní polovině. Nouze nebyla ani o úspěšné pokusy o hru dopředu – svoji první pětku a současně historicky první pětku RA Brno položil Štěpán. Remízy s druhým týmem Vyškova si neskutečně ceníme, stejně jako velmi kvalitní hry proti druhému týmu RC Dragon a prvnímu týmu Vyškova, které sice skončily prohrou, ale druhou pětku naší akademie si zapsal Filip.

Děkujeme za herní nasazení a předvedené výkony všech hráček i hráčů všech kategorií, zejména na jejich týmovou hru ve smyslu fér play, všem rodičům za neskutečnou podporu a atmosféru a trenérům za skvělé vedení i za jejich pravidelnou práci s dětmi jejichž dnešní výkony rozhodně nenasvědčovaly tomu, že by všichni začínali s ragby od naprostých začátků teprve před pár měsíci.

Všem hráčům děkujeme za reprezentování naší akademie!

Fotogalerie Tomáše Zeinera ZDE.