U14 – reportáž z Tatry

V sobotu 10.10. jsme odehráli další podzimní a bohužel i letos poslední zápas. Udělali jsme si výlet do Prahy na utkání s Tatrou Smíchov B. Omluvenky v našem týmu Akademie předčily naše očekávání, sešlo se nás slovy čtyři stateční – Tonda, Michal, Ríša a Vojta, ještěže našich kamarádů z Břeclavi přijelo sedm – Jarda, Pavel, Eliška, Tom, Adam, Víťa a Nikolas.

V Praze nás čekalo chladno, deštivé počasí, a po dvou našemu zápasu předcházejících utkání velmi rozblácený terén.

Odhaduji, že právě počasí se podepsalo na našem přístupu a hernímu projevu, protože oproti domácímu utkání s Říčany byl výkon velmi slabý. Soupeř nám poskytl celou třetí řadu a útokovku. Upřímně mi jich bylo líto. Byli totiž na hřišti jediní, komu se chtělo hrát. Postupem času se k nim přidali Jarda, Pavel, Eliška, Tonda a občas Adam, avšak to bylo velmi málo. Je hodně vidět nevyhranost našich hráčů, a to, že spolu netrénujeme. Čeká nás ještě moc a moc práce, abychom naše hráčky a hráče naučili ragby.

A ještě víc práce nás čeká s docházkou. Když nepřijde hráč na trénink, tak nenatrénuje potřebný cit na míč, není dostatečně “obouchaný“, neumí správně spadnout na zem, a to se přeci v ragby děje dost často. Když se nedostane na zápas, tak nezíská potřebnou herní praxi, která nám velmi schází, a v dalším utkání je hráč opět jako namalovaný a na plno věcí kouká znovu jako úplný nováček. Když se hráč nedostaví na zápas, tak to má dopad na celý tým.

Děti máme šikovné a hlavně do ragby nadšené. A herní praxe se dá získat. Ale musíme pravidelně trénovat a co nejvíce hrát.

Za trenérský tým RA Brno U14

Slávek Anderle