Nominace do reprezentace

26. června 2021 se koná v polské Lodži Turnaj olympijských nadějí. Na tento turnaj a na reprezentační soustředění nominovaných hráček v Říčanech, které se konalo 19.června, byla nominovaná také Valerie Vodáková, členka RA Brno.

Valerie se společeně s dalšími děvčaty z RA Brno, RC Dragon, RC Bystrc a RC Zlín účastní sedmičkových soutěží a akcí dívčího ragby v kategorii U15/U17/U18 ve sdruženém týmu Jižní Morava.

Přinášíme krátký rozhovor s první hráčkou RA Brno nominovanou do reprezentace:

Jak jsi začala s ragby?

K ragby sem měla vždycky blízko, díky mému tátovi. A když sem hledala sport, který by mě bavil, napadlo mě ragby. Domluvily jsme se s kamarádkami ze školy, přišly na první trénink Akademie na Charbulku a už nás to nepustilo.

Jak hraješ dlouho?

Hraju skoro dva roky od podzimu 2019. Prostě s ragby se dá začít v každém věku, spoluhráčky mezi sebe vezmeme ať začínají chodit do školy nebo jsou dospělé.

Co se ti na ragby líbí?

Moc se mi líbí komunita kolem holčičího ragby. Jsme príma kolektiv, trénujeme společně s holkami všech brněnských klubů, zápasy a turnaje hrajeme za Jižní Moravu i se Zlíňačkami. Hodnoty ragby, jako respekt k soupeři a rozhodčímu si beru i do normálního života. Baví mě, že je to rozmanitá hra, můžeme kopat, házet, běhat, jít do kontaktu a je jedno, jestli jsme velké, malé, silné, hubené.

Je ragby sport pro holky?

Určitě! Ragby je sport pro všechny, kteří mají chuť trénovat a zahrát si. Kluk nebo holka si můžou užít tuhle férovou hru, uznávat čestnost, soudržnost, repekt a úctu. O tom prostě je ragby. A taky o zábavě, kterou si s holkama na turnajích užijeme. 

#ragbyjeproholky

(VV první zprava ve spodní řadě)

Držímě palce Valči i dalším děvčatům a ragby zdar! 🙂