U14 v Olomouci

Na poslední jarní nesoutěžní turnaj kategorie U14 v Olomouci to chvilku vypadalo, že budeme mít i jednoho hráče na střídání.

Bohužel to bylo jinak, v sobotu mi Lukášovi rodiče oznámili, že si ze zdravotních důvodů svou premiéru v kategorii U14 Lukáš odkládá a v neděli David dovezl o jednoho hráče míň, takže to vypadalo, že si opět budeme muset někoho půjčovat. To by ale v Olomouci nesměla být rodina Vaníčkova a hlavně v Akademii nově hostující z RC Bystrc Sofie Vaníčková, která ač patří do kategorie U12, tak se velmi ochotně nabídla, že nám vypomůže. Maminka souhlasila, tak jsme šli do toho!

Sestava:
 
 
                                        Arion, David, Eliška
                                           Tomáš, David V.
                               Jirka H       Pavel        Sofie V.
 
                                                Adam
                                                                   Eda, Justýna
Matyáš                                                                                       Tadeáš
 
                                           Nikolas
 
Naším prvním soupeřem byl Olymp Praha, utkání jsme vyhráli 10 : 5, body pokládal Adam a Pavel. Zápas byl velmi bojovný z obou stran, i když tam byly chyby, tak jsme toho v celku týmu moc nevytkli.
 
V druhém utkání jsme hráli s Říčany B, utkání jsme prohráli 5 :12, krásnou akci z rucku zakončil Jirka Hasník, pořád ještě hráč U12. Z našeho pohledu toto utkání skončilo remízou, neboť první pětku nám položil nejlepší hráč Olomouce, v tomto utkání hrající za Říčany, kdy nám po individuální akci utekl přes půl hřiště a položil pod háčko. Tým opět předvedl bojovný výkon, několik povedených akcí, bohužel pár špatných rozhodnutí nás dovedlo k prohře. Ale to vůbec nevadí, děti se chybami učí a je dobře, že se rozhodují sami a zkoušejí co jim vyjde.
 
V posledním utkání nás čekalo domácí společenství Olomouce a Zlína, které jsme prohráli hlavně v prvním poločase jednoznačně 0 : 26.
 
Všem hráčkám a hráčům moc děkujeme za výkony, znovu opakujeme, jste super tým a je neskutečné kam jste se posunuli.
 
Slávek Anderle, David Vrbka