U8 v Mariánských Horách

V hojném počtu 10 dorazily U8 na slavnostní turnaj U8 a U10 v Ostravě – Mariánských horách.

Vzhledem k počtu hráčů v kádru a počtu hráčů na hřišti, rozdělil Ivo své ovečky v rouše vlčím na osvědčené Jedničky a Áčka pod vedením Matyldy a Šarloty.

Poté, co naši jako ne příliš vychovaní hosté pod vedením zkušeného trenéra, vyhráli první dva zápasy proti domácím A i B, rozhodl se Ivo, že rozšíří své znalosti Ostravy a prohlédne si s částí týmu i místní zdravotnická zařízení. Musel však za sebe najít odpovídající náhradu. Když slevil ze svých požadavků natolik, že k převzetí týmu dostačovalo červené tričko zajišťující, že mě pořadatelé ze hřiště nevyvedou jako prostého rodiče, ujal jsem se jednoduchého úkolu – moc to našim nepokazit. Přiznávám, nepovedlo se.

Hned další zápas jsme měli proti dosud neporažené Olomouci. Hráči/čky se bili/y srdnatě i za zraněného Matayse a drželi vyrovnané skóre i hru. Bohužel mojí chybou při hokejovém střídání (čtyři za pět se zůstatkem) nám protihráč utekl a položil rozhodující pětku. Pobrečeli jsme si. Dál už jsem to proto raději nechal na dětech. Šarlota s Matyldou si sháněly hráče před zápasy a i střídání si sedlo. Aby mi spravili náladu, donesli další zápas za čáru Havířova hned 8 míčů. Vrátit si nenechali ani jeden. Asi chtěli ukázat desítkám, že na počítání skóre prsty jedné ruky prostě nestačí. V nastoleném tempu pak za hladkého průběhu zvládli i poslední zápas se Zlínem.

Na předávání odměn a ledňáčků se už zkušeně vrátil Ivo i Matyasem a osobně se zasadil o studenou odměnu i pro trenéry. Mohl si tak srazit teplotu i tep z toho, že ocenění pro TOP hráče kategorie U8 si v konkurenci hráčů ze všech 6 týmů odnesla naše Matylda. Jediný Matyas sice nepotřásl pravačkou se starostou, ale snad je mu odpuštěno.

Myslím, že všichni si odvezli spoustu zážitků a někteří i sádru navíc. Věřím, že sádry se zbaví dřív než těch zážitků. Bylo mi ctí být součástí týmu s hráči takového kalibru. S ohledem na průraznost ve hře je tento pojem bezpochyb namístě.

Martin, dočasný (11:12 až 12:11 hod) HeadCoach U8 a externí specialista úpolové přípravy.

Výsledky:
 
RAB – Mariánské Hory A – 4:2
RAB – Mariánské Hory B – 5:3
RAB – Olomouc – 3:4
RAB – Havířov – 8:0
RAB – Zlín – 6:3