U10 na PYRFu

Tradiční podzimní vrchol sezony. Pyrf. 25 týmu ze 4 zemí. 250 nažhavených ragbistů na smíchovském vršíčku.

Sestava:

Jirka, Robert, Hubert, Dominik, Matyáš, Matyas a Jakub.

Díky losu jsme se dostali do skupiny B. Iuridica, Bystrc, Říčany B, Praga

Vstup do turnaje byl velmi nadějný. Iuridica nás porazila jenom o jeden bod a byla to bohužel chyba trenéra Jiřího, který špatně střídal. Proti Bystrci to byl náš letošní nejlepší výkon a máme sakra co dohánět. Hlavně, když nám Bystrc utíká.

Říčany jsme nepustili k jejich tradiční hře a od jejich trenérů jsme si rozšířili slovník. Lekci od Říčan jsme hned aplikovali na Pragu a měli jsme své první vítězství 4:2.

Dostali jsme se do skupiny o 16-20 místo. Bylo to hřiště D, ale cítili jsme se na C.

Krásný vstup do skupiny. Prvním protivníkem byly Kralupy, které neměly na naši nažhavenou šestku z Brna. Začali jsme hrát svou hru a dokázili jsme soupeře přetlačit na 3:2. Hned v dalším zápase na nás čekal tým Vyškov B. Hned ze startu se soupeři povedlo dát pětku z výkopu a bohužel hned na to druhou. Odpovědí byly dva naše rychlé průniky a vyrovnané skóre 2:2. Naše pětka bohužel vypadla a nebyla započtena, a soupeř svou výhodu hned využil. Prohra 3:2.

U Tatry jsme už nic neponechali náhodě. Jiří si vzal rozcvičku a bylo to hned poznat. Těžký soupeř na domácím hřišti podlehl našemu tlaku 3:2. Závěrečný zápas proběhl proti týmu Olympu. Tady už si kluci mohli dovolit parádičky – klouzavé pětky, rybičky a přihrávky v pětkovišti. Krása a radost 5:0. Soupeř se nedostal na naši polovinu.

Pyrf 2022 vyhráli Říčany. Pyrf 2023? Nevíme. Ale už teď můžeme říct, že se budeme snažit, seč to půjde.

Rugby zdar.

Za trenéry Jiří, Ivo, Dominika

Za podpory rodičů Martina, Pepy, Petra, Lucky, Michala a Báry.