U12 ve Zlíně

Sobota 22.10. jsme vyjeli směrem Zlín na závěrečný moravský turnaj podzimu. A byl to hezký vydařený turnaj, kde jsme potvrdili skvělou formu, kterou máme celý podzim.Začneme sestavou jako vždycky:
1. Max Urban
2. Marek
3. Max Večeřa (kapitán)
4. Robin
5. Sofie
6. Tobiáš
7. Hugo
8. Jirka
9. Ondra
10. Štěpán
11. Adam
12. Samuel

V základní skupině jsme měli 3 zápasy a potom ještě jeden o celkové umístění. Tak řeknu pár slov o každém 🙂

RA Brno – Slovensko (Žilina + Piešťany) 5-0

Výborný start do turnaje. Slováci sice mají míń zkušeností, ale předvedli skvělý bojovný výkon a zadarmo jsme to neměli. Nicméně my jsme od první minuty zamakali a nasadili naše tempo. Se soupeřem jsme se trápili první 3 minuty, ale potom se nám povedlo rozjet útok a pětky pak prostě padaly jako na běžící pásce. Ovšem díky skvělé kolektivní hře.

RA Brno – Dragon B 5-2

Další malé brněnský derby, které jsme ovládli, ale snadné to nebylo. Po našem vedení, dračata tlačí a vyrovnávají. Ještě chvíli se pak přetahujeme, ale jeden rychlý průnik Marka otáčí zápas na naší stranu. Dragon se ještě jednou přiblížil na 3-2, ale to od nich bylo všechno. Skvělá obrana, krásný útok. Dve výhry a máme to pěkně našlápnuto.

RA Brno – Zlín 2-1

Náš už tradiční derby se Zlínem a jako vždycky napínavý. Když proti sobě hrají vlčata a kanci ty zápasy nejsou pro ty, co maji slabé nervy. A bylo to i tentokrát. Týmy se střídali v tlaku a první se do vedení dostali domácí. Nevzdavali jsme to a bojovali dál. Několikrát soupeř byl na půl metru od pětkoviště, ale skvěla obrana ho dokázala protlačit dál. Na závěr, konečně fortuna na naší straně. Po dlouhém tlaku v poslední vteřině pokládáme pětku na 2-1 a obrovská radost. Jsme první ve skupině a jedeme přímo do boje o 1. místo, finále proti místnímu rivalů Dragonu.

Finále RA Brno – Dragon A 0-5

Jediná prohra dne, ale která nebolí. Nato jak dobře jsme hráli skóre se zdá trochu vysoké. Trochu se na nás podepsala únava a dlouhá více než hodinova pauza. Podlé mě rozhodlo i to že soupeř má víc zkušeností. Nevadí, jedeme dál je dobrý někdy i prohrát a naučit se.

Po zápase dětská vypadali trochu smutný, ale říkali jsme jim že není proč. Není se za co stydět. Odehráli jsme výborný turnaj, potvrdili dobrou formu s PYRF-u. Jsme druzí na Moravě. Opakují, ještě půl roku zpátky jsme končili vždycky poslední.

Udělali jsme obrovský posun a je to vidět. Víc než z výsledku mám radost ze samotný hry a výkonů. Zlepšili jsme obranu, skládáme dobře, začali jsme i nahrávat (proto tolik pětek) a to nejdůležitější máme skvělou partu, skvělý tým který hraji jako jeden. Celý tým hrál výborně ale dneska musím vyzdvihnout Huga. Střídal se na mlýnovce a tříčtvrtce a dokázal nahrát na hodně pětek. Téměř každá útočná akce šla přes něj a on vůbec nesoloval, rozehrával a posílal dál krásné nahravky. Dnes si položil jednou, ale nahrál na minimálně pět dalších položení a to je hodně důležité.

Podzim končíme se skvělým pocitem. Je ale třeba trénovat dál a přes zimu makat a zlepšovat se. Myslím že jsme ještě neukázali všechno co umíme. Navíc teď všichni mluví o nás a berou nás vážně. A proto tu úroveň udržíme a posuneme dál jen tvrdou a poctivou práci na tréninků.
Děkuji všem za účast a podporu dneska. Ragby zdar a zase ná viděnou 🏉🏉🏉

Aleksandar Tošič, trenér U12