U14 Zlín/Akademie má za sebou již třetí jarní utkání

První jarní zápas naše společenství Akademie a Zlína hrálo proti Spartě v neděli 26. března. V utkání jsme bohužel tahali za kratší konec již od začátku, a ani zlepšený výkon ve druhém poločase nakonec nezabránil relativně „vysokému“ výsledku 10:66. Bohužel jsme inkasovali velké množství laciných pětek, nicméně jsme byli schopni soupeře i dost trápit, útočit a dlouho držet balon, nebo mít dlouhé sekvence obrany. Více o zápasu U14 se Spartou v článku na webu Zlína.


Druhé utkání ve Vyškově pro nás výsledkově skončilo mnohem shovívavěji. Utkání začalo našim výkopem a k překvapení vyškovského týmu jsme se usadili na jejich polovině a byli jim více než vyrovnaným soupeřem. Celý první poločas byl velmi vyrovnaný, i když míč měl v rukou častěji Vyškov a převážně určoval tempo hry. Poločas končí se skóre 10 : 0 pro Vyškov. … více detailů v článku na webu RC Zlín.


Třetí utkání proti Slavii Praha naši hráči zvládli mnohem lépe než dvě předchozí. Po rozpačitém začátku kdy jsme dvakrát zbytečne inkasovali, se náš tým vyburcoval k výkonu kde byl soupeři zcela rovným konkurentem. Do konce poločasu se nám podařilo vyrovnat pětkami Tomáše Krůty (RA Brno) a Sebastiána Lubase (Zlín), a vedli jsme v půli 12:10.

Během druhého poločasu jsme však postupně ztráceli koncentraci. Naše nepřesnosti nám nedovolovali navýšit skóre a odskočit soupeři. Deset minut do konce byl stav stále 12:10 pro společenství Zlín/Akademie, a trenéři trnuli strachy kdy nás opustí štěstí a poslední zbytky sil!

Slávie nakonec ukázala větší vyhranost a kompaktnost celého týmu, a v závěru zápasu pronikla do našeho pětkoviště ještě třikrát. Konečný stav 12:25 pro Slávii.

Z Akademie se zúčastnili: Šimon, Tomáš, Sofča, Max, Jakub, Matyáš a Jirka!

V neděli 24. dubna nás čeká další utkání a to v Říčanech, jež patří ke špičce v ČR!