U14 RA Brno / Zlín zápasy ve skupině o 9.-12. místo v ČR

Společný tým U14 Ragby Akademie Brno a RC Zlín byl na jaře nasazená do základní skupiny A2 společně s pražskou Spartou, Slavií, Vyškovem, Bystrcí, a Říčany. Celkově jsme však v základní skupině nedosáhli vítězství, tudíž jsme skončili nasazení odehrát utkání „play-off“ o udržení se ve skupině o 9.-11. místo proti týmu AMMOR KRARARUBU, který se umístil na druhém místě ve výkonostní skupině B. V utkání jsme nakonec zvítězili, díky čemuž jsme byli nasazení do skupiny o konečné 9.-11. místo.

________________________________________________________________________________________________________________

RAB/Zlín vs Petrovice 15:43

V neděli 14.5. nás čekal další soupeř z Prahy, se kterým jsme se na podzim potkali na domácím hřišti a těsně prohráli 24:26. Bohužel i v tomto utkání jsme nebyli v nejsilnější sestavě, tentokrát nám chyběl Tom K., Šimon W. (oba v Anglii), Sofie V., Max.

Sestava:
RC Zlín: Pecka, Hynek, Pekos, Prcek, Dominik, Dan, Seba, Matěj, Žaba, Willi, Tom B., Sofie M., Filip, Honza
RA Brno: Lukáš, Maty, Jakub, Jirka

Ač jsme tým upozorňovali, ať si pohlídají začátek zápasu, tak v osmé minutě dostáváme pětku, další v desáté a rázem prohráváme 12:0. Sice se nám podařilo snížit krásnou akcí Seby s Danem, který skóroval, soupeř nás ale převyšoval aktivní hrou hlavně jejich vazače, který den předtím odehrál jeden poločas za U16 a útokovky a tříčtvrtky. Tito tři hráči nám dělali obrovské problémy a vlastně rozhodli zápas. Poločas skončil výsledkem 29:5. Do druhého poločasu nenastoupil za tým Petrovic jejich vazač, přesto se nám nedařilo hru o moc zlepšit a soupeř dovedl utkání do vítězného konce.

Body za náš tým: Dan, Jirka, Hynek
Trenéři: Petr Stehlík, Karel Pekos Pekáček, Slávek Anderle

Fotogalerie zde. (Petr Stehlík)

________________________________________________________________________________________________________________

RAB/Zlín vs. AMMOR PLIUS (Plzeň, Iuridica, Sedlčany) 7:45

V utkání proti týmu AMMOR PLIUS, se nám vůbec nedařilo již od první minuty. Nebyli jsme schopni zastavovat rozdílové hráče soupeře (tříčtvrtka, zadák) a hostující tým tak již od první minuty diktoval skóre. Pár světlých okamžiků v druhém poločase pomohlo alespoň k dosažení pětky, kterou jsme korigovali stav na 7:45. Velké hráče soupeře nemůžeme nechat rozběhnout! Neúspěch v utkání jsme však hodili za hlavu a připravovali se na závěrečné utkání ve skupině.

Fotogalerie zde. (Petr Stehlík)

________________________________________________________________________________________________________________

RAB/Zlín vs. RC Bystrc 26:19

V neděli 28.5. nás čekal už tradiční soupeř, RC Bystrc, v tomto ročníku jsme s Bystrcí hráli už po třetí.
Před zápasem to vypadalo, že nebudeme mít nikoho na střídání, nakonec to dobře dopadlo a bylo nás 20.

RC Zlín: Honza, Prcek, Pekos, Pecka, Dan, Lexa, Matěj, Žaba, Tom B., Verča, Bára, Seba, Dominik, Hynek, Sofie M., Filip

RA Brno: Max, Tom K., Maty, Jirka, 

Jako už tradičně jsme prospali začátek a Bystrc se rychle ujala vedení, kdy se mu podařilo položit dvě rychlé pětky a vedla 12:0. Naštěstí se nám podařilo díky dravosti Dana celkem rychle zareagovat a hra se vyrovnala. Pak položil další pětku Jirka a vyrovnalo se i skóre, bohužel se soupeř těsně před poločasem ujal vedení a o půlce vedla Bystrc 19:12. Náš tým byl ale nabuzený, chtěl soupeři vrátit jarní porážku ve Zlíně a když Bystrc na začátku druhého poločasu začala náporem, tak nám se opět podařilo hru vyrovnat srovnat výsledek. Když už to vypadalo, že utkání skončí remízou, utekl v poslední minutě přes celé hřiště Seba a rozhodl, že jsme Bystrci porážku vrátili a vyhráli na jejich hřišti 19:26.

Utkání bylo velmi bojovné z obou stran, divákům se muselo líbit a na konci zápasu byly oba týmy zaslouženě odměněny potleskem

Při hodnocení utkání jsme vyzdvihli neskutečnou bojovnost celého týmu, podporu lavičky bylo vidět, že si to všichni užili.

A aby toho nebylo málo, tak se v posledním utkání této patnáckové soutěže opět potkáváme se stejným soupeřem.

Fotografie z vítězného utkání zde.