Sezóna starších žáků Akademie U14 zahájena ve Zlíně! RAB vs. Zlín vol.1

Do kategorie U14 postoupilo v září celkem 8 dětí z U12, díky tomu možnost poskládat vlastní tým na „velké“ ragby není úplně vzdálená! Letošní podzim je U14 Ragby Akademie Brno přihlášena do rozvojové soutěž ČSRU, přičemž nás budou podporovat hráčsky i RK Petrovice, svým „B“ týmem. V rozvojvé soutěži jsou kromě RAB přihlášeny také kluby RA Olymp, RC Zlín a AMMOR PLIUS (Plzeň plus Iuridica).

Na první termín 3. září proběhla mezi trenéry rozvojové skupiny domluva odehrání zápasů zvlášť v Čechách a na Moravě, a tak jsme vyrazili v neděli ráno směr Zlín. S místním klubem máme vřelé vztahy, jelikož jsme v této kategorii hráli loňskou sezónu ve společenství, a tak se první zápas jevil jako ideální „rozpinkání“ před tím co bude následovat později v sezóně.

Na zápas se sešlo celkem 14 dětí, včteně Huga a Adama z dvanáctek, kteří přišli okusit hraní na celé hřiště. Doplnila nás i Justýna, jelikož se jednalo o přátelský zápas. Zaskočila na pozici pilíře za „zraněného“ Maxe V. Zkušenost s hraním na velkém hřišti mělo z předešlé sezóny již několik z našich dětí, jmenovitě Jirka, Kuba, Šimon, Max Urban a Sofie. Hrací čas byl domluven předem na 3 třetiny po 15 minutách.

Zlín se překvapivě ujal vedení po našem nesložení hned po výkopu, kdy Lexa vystřihl sprint hluboko ze své poloviny hřiště. Naši „srovnávací“ pětku položil Šimon Zlámal, pohledným individuálním únikem v útoku, kdy dokázal utéct i o dvě hlavy vyšším spoluhráčům! Ve zbytku první třetiny, a i během té druhé jsme přidávali pětky po různě zvládnutých akcích a průnicích. Soupeři chyběl matador Seba, což bylo na výkonu zbytku kanců znát.

Konečné skóre na tabuli se zastavilo na 51:17, nicméně nás těšila hlavně radost ze hry po tak dlouhé pauze!

Děkujeme našim kamarádům do Zlína za pěkný zápas, díky všem našim hráčům za obrovskou chuť do hry, a hlavně Zlínské rozhodcovské „ledžend“ Liborovi Žilkovi za odpískané utkání 🙂

Už se těšíme na příští akci, turnaj, který proběhne na hřišti ARC Iuridica v Chrášťanech, 16. září v sobotu (výjmečně, jinak je hrací den neděle).

Termíny naší soutěže:

So 16.09. – turnaj Praha, Iuridica

24.09. – RAB vs. Zlín (v Brně)

1.10. – volno

8.10. – turnaj Zlín

15.10. – RAB vs. Zlín (v Brně, na Dragonu)

22.10. – turnaj Praha, Iuridica

29.10. – volno

5.11. – Zlín vs. RAB

12.11. – turnaj Praha Olymp / případně Vídeň

Foto: DJ Opia 🙂