Jirka Hasník z RA Brno v reprezentaci ČR U14!

Další milník pro ragbyovou Akademii a velký krok pro „našeho“ Jirku Hasníka! Historicky poprvé tak nastoupil odchovanec Ragby Akademie Brno v mládežnické reprezentaci ČR.

V pátek 2. února odcestoval Jirka společně s celorepublikovým výběrem ročníků 2010 a 2011 v kategorii U14, který čítal přes 40 hráčů napříč Českými kluby, do Německého Heidelbergu aby se utkali s místním výběrem spolkové země Badensko-Wurtneberska (RBW). Heidelberg má v Německém ragby silné postavení, sídlí zde 6 klubů a regionální výběr této spolkové země tak patří k nejsilnějším v zemi.

Mladší a starší ročník v sobotu nastoupili do zápasů s místním RBW, přičemž starší tým (modré dresy) ve kterém Jirka nastoupil prohrál své utkání 17:0, a mladší tým zvítězil 37:45 (červené dresy). Jirka nastoupil za reprezentaci i s třemi dalšími spoluhráči z RC Bystrc, kde je od loňského podzimu na hostování.

„Byla to moje první zkušenost s reprezentací. Zápas jsme bohužel prohráli 17:0 ale i tak jsem byl moc rád že jsem se mohl zúčastnit. Za to moc děkuji Akademii naučila mě toho hodně, vlastně všechno co umím . I když teď hostuji v Bystrci tak jsem s lidmi z Akademie stále v kontaktu.“

Za Akademii přejeme Jirkovi hodně úspěchů v jeho ragbyové kariéře a doufáme že o něm a reprezentaci neslyšíme naposledy!