U8 ve Zlíně

Ivo Klvaň – trenér U8

V sobotu jsme ve Zlíně postavili opět dva týmy. Pořadatel nás pojmenoval Purple a Grey. 

Za tým A nastoupili: Štěpán, Jakub, Honza, Robert, Mates. Za tým B: Hubert, Šarlota, Jirka a Vláďa. 

Naše týmy předvedly skvělou hru a jednu výhru za druhou. Pětku si hned na úvod položil Mates. Jirka skvěle skládal a dal i řadu pětek. Šarlota s míčem vybojovala skoro celý území a mohli jsme tak položit. Jakub skládal a bojoval. Štěpán předváděli rychlé úniky. A těch pětek tam bylo od více hráčů plno. Prostě chvíle velké radosti. 

Zakusili jsme i nějakou prohru a díky za ní. I to z nás dělá lepší hráče. Velké poděkování všem hráčům, kteří podpořili a radili svým méně zkušeným kolegům, obzvlášť Jakub Daněk. Díky kluci. 

Velkou premiéru si na turnaji odbyl Vláďa Vala. Zapojil se do utkání s obrovskou vervou a ani rozhodcovská píšťalka ho často nedokázala zastavit :-). Jeho nasazení bylo pro většinu soupeřů (náš trenérský tým nevyjímaje) obrovským překvapením. Soupeři s tím nedokáli pracovat. Já se jim vlastně nedivím, náš nejmladší hráč skládal kluky o půlku větší než je sám a vůbec to neřešil. Prostě máš balon a já tě složím. Díky tomu vybojoval několik zásadních míčů, po kterých mohli další hráči položit zasloužené pětky. 

Bojovali jsme jako vlci a po zásluze jsme z obou skupin postoupili mezi nejlepší.

Ve vyřazovací části tým Grey postoupil z druhého místa ve skupině do souboje se Zlínem.  A výhra 2:1 z nás udělala třetí tým na turnaji. Hergot, to byl masakr zápas. 

Tým Purple bojoval o první místo s RCB Orange. Kluci z Bystrce si minulý týden připsali vítězství na turnaji v Olomouci a měli chuť ho zopakovat. Jaké, ale bylo jejich překvapení, když nastoupila naše 5-tka a hned po rozehrání jim dala pětku. Kontrovali obě strany a během chvíle jsme měli stav 2:2. Rozehrávka Jirka Lukáš, mírný pokop do míče a díky mezeře mezi hráči – vedení 3:2. Bohužel i u nás se našla mezera a byla po zásluze potrestaná 3:3. Bystrc zkoušel závěrečný tlak, skládka za skládkou a nemohli dál. 15 vteřin do konce utkání. Vzduchem lítala zvířená tráva. Rodiče skandovali jako šílení. Rozhodčí Dan Beneš žhaví píšťalku do ruda. Skládka, zastavení, rozehrání, skládka, zastavení, přihrávka. Náš pokus o útok. Skládka. Bystrc získává míč a po pravé straně předvání výborný únik. 2 vteřiny do konce. Pětka. RCB vyhrál napínavý zápas 4:3. 

Užili jsme si super den. Děti předvedli skvělou práci a moc se těšíme na turnaj do Prahy. 

Výsledky

RA Brno Purple – RC Zlín 3 : 2
RA Brno Grey – RC Havířov 3 : 1
RC Dragon – RA Brno Purple 1 : 2
RC Bystrc Orange – RA Brno Grey 3 : 2
RA Brno Gray – RC Vyškov 4 : 2
RA Brno Purple – TJ Sokol Mar.Hory 4 : 0
RC Bystrc Black – RA Brno Purple 3 : 3
RC Olomouc – RA Brno Grey 2 : 2
RA Brno Gray – RC Bystrc Brown 4 : 2

O třetí místo: RA Brno Grey – RC Zlín 2 : 1
O první místo: RC Bystrc Orange – RA Brno Purple 4 : 3