Akademie

Idea založení akademie jako spolku vzniká na jaře roku 2017 jako aktivita, která má podpořit snahu dostat děti zpět na venkovní zatravněná hřiště nejen jako fotbalové hráče.

Iniciátoři projektu pochází z ragbyového prostředí a tak si stanovují jako jeden z cílů seznámení dětí a veřejnosti s tímto všestranným gentlemanským sportem, jehož srdcem jsou ragbyové hodnoty jako čest, respekt, disciplína a smysl pro tým.

Tyto hodnoty nejsou ovšem pouze ragbyové, jsou to obecné hodnoty sportovní i životní.

Jelikož ragby je elitní kontaktní týmová hra kombinující lehkou a těžkou atletiku, atletika ve sportovním záběru akademie nemůže chybět. Společně s další všestrannou sportovní průpravou a s kondičními tréninky tvoří páteř sportovního zaměření akademie. 

RA Brno se dohodlo se Střední školou Charbulova a zahájilo první sezónu na podzim 2018 pro nejmladší děti na zatravněném hřišti v areálu školy.

A co to tedy všechno obnáší?

Jak je ragby finančně náročné?

Ragby je jedním z mála sportů, který není náročný na výstroj a vybavení. Děti se prohánějí na venkovním zatravněném hřišti a stačí jim dát do rukou míč a může začít zábava.

Základem je standardní sportovní oblečení – tričko a šortky. K tomu přidejte kopačky, případně štulpny a pak samozřejmě nějaký míč, pokud chcete mít doma míč – na trénink Akademie děti míče nepotřebují. 

Kromě základní investice do oblečení a vybavení je třeba počítat s členskými nebo oddílovými poplatky .

Ostatní poplatky jako poplatek za registraci u ČSRU, turnajové poplatky a další jsou v režii Akademie.

Jak je ragby časově náročné?

Nejmenší sportovci předškolního věku kategorie U6 se potkávají jednou týdně na hodinu, aby byla zábava a aby se děti seznámily a proběhly na hřišti.

Kategorie U8 a U10 trénují dvakrát týdně po hodině a půl. U starších kategorií – U12 a U14 – se přidává všestranně sportovní zaměření tréninku například tréninky kondiční nebo atletické. 

V zimě bude tréninků méně a možná přibydou některé improvizované aktivity.

K časové náročnosti je nutné připočítat víkendové turnaje nebo mistrovské zápasy v dubnu, květnu a červnu na jaře a na podzim od září do listopadu.

Kde?

Venkovní tréninky mládeže (U6 – U16) se konají v areálu Střední školy Charbulova a zimní tréninky v tělocvičně tamtéž v městské části Černovice.

Před školami je zastávka MHD, kde staví autobusové linky například 47 (Úzká – Staré Černovice) nebo 49 (Úzká – Černovice – Komárov – Heršpice – Přízřenice – Modřice).

Případně se dá dojít i z trolejbusů co jezdí z centra Brna do Slatiny a do Šlapanic. 

Těšíme se na Vás na hřišti! 

Ragby zdar!