U8 a U10 v Bystrci

Krásný ragbyový zážitek jsme měli. To vám bylo emocí, to vám bylo nervů.

U8

To se prostě musí milovat. Na turnaj přijelo 12 týmů v naší kategorii a náš vstup do turnaje byl neuvěřitelný. Vysvětlím. Proti původnímu plánu hrát po cca 25 minutách se na nás, kvůli zpoždění Havířovu, dostalo až po hodině. O to víc byli všichni natěšeni a už se nemohli dočkat.

Naše družstvo bylo jako tradičně rozděleno na tým 1 a tým A. Oba týmy se dokázali neuvěřitelně rychle střídat a i proto mělo utkání z naší strany neuvěřitelný švih. Hned prvním soupeřem byl Bystrc Black – hezká hra a zasloužená výhra. Dragon – nové techniky, zkoušeli jsme důraz na přihrávku – výhra, a prakticky bez vydechnutí Havířov, který jsme skoro nepustili na naši polovinu. Pak už to začalo být náročnější a ve skupině jsme podlehli Bystrc Orange. Podle pražského turnaje aktuálně nejsilnější tým nás porazil 3:1. Posledním zápasem ve skupině byl Vyškov, v posledních deseti vteřinách nám dal pětku a vyhrál 3:2.
Byli jsme připraveni a opravdu se snažili, ale i tomuto soupeři jsme podlehli.

Celkově jsme se tedy umístili na 6 místě. Zakusili jsme slzy z prohry i slzy z vítězství. A obojí z nás dělá silnější hráče. Díky moc za podporu a vzhůru na další turnaj. V Bystrci proběhne mezinárodní Brno Rugby CUP – zde odkaz na web.

Nastoupili: Šarlota, Vláďa, Jirka, Robert, Dominik, Hubert, Matylda, Honza, Jakub a nováček v našich řadách Lev

Ivo Klvaň

U10

Tak máme za sebou další turnaj. Tentokrát v Bystrci. A myslím že hodně podařený. Druhé místo tomu nasvědčuje. Byla to prostě pecka.

Tentokrát se nás sešlo 9 hráčů, a bylo to poznat. Měly jsme koho na střídání, takže pořád čerstvé síly.
Kdo to neviděl neuvěří. Jedna skládka, druhá, třetí, čtvrtá, …. no prostě mazec. Nahrávky a dokonce i nějaké to čištění taky bylo.

Moc moc děkuji klukům za super výkony. Myslím že se zlepšujeme každým tréninkem i turnajem. Jestli to takhle půjde dál tak nevím kde se zastaví.?

V sobotu nás čeká další turnaj a to opět v Bystrci. Budu moc rád pokud se nás sejde stejný počet a zopakujeme naše výkony. Určitě nás teď neberou na lehkou váhu.

Ještě závěrem chci poděkovat Dominice Barešové za pomoc a hlavně, že řídila střídání. Sám jsem na to zapomínal, jak jsem byl soustředěný na hru.

Díky a ragby zdar

Jiří Klvaň

Tento týden se koná Brno Rugby Cup, pro kategorie U8 a U10 v sobotu a pro kategorii U12 v neděli na hřišti RC Bystrc!! Těšíme se.