U8 v Havířově

S torzem pro nové zážitky z divokého severu ?
 

Ahoj všem! Na prvním tréninku se nás po prázdninách sešlo pět. Nejinak tomu bylo i na prvním turnaji v Havířově. Lev, Honza a Hugo na marodce, Tobík, Štěpa, David a Mareček ještě vyčkávají, až přijde jejich čas, takže se hrdiny z Havířova stali Matylda, Šarlotka, Vláďa, Mates a Danny.

Bojovali každý zápas proti početnějším soupeřům s širokou lavičkou, i časomíře, která byla tentokrát ještě náročnější, hrálo se 1 x 8 minut (proti obvyklým šesti minutám), a zvládli to bez možností střídání na jedničku. Odnesli si spoustu úspěchů, týmových i individuálních, hned několik šrámů, ale hlavně hromadu zážitků a poučení. Pro Matese a Dannyho to byl inaugurační turnaj, ostatní již mají zkušenosti z předešlé sezóny.

Matylda s Matesem pokládali pětky jako na běžícím páse, Vláďa pokládal i skládal jako drak, Šarlotka hezky nahrávala a dělala důležité metry a s Dannym jako kapitánem jsme si užili náš jediný vítězný zápas proti Mariánským Horám (5:3).

Mimo tento zápas jsme odehráli ještě další tři vyrovnané zápasy (Havířov 4:4, Olomouc 4:7 a Bystrc Black též 4:7), pouze v posledním zápase nám došly síly, a navíc Bystrc Orange ukázal svoji kvalitu (1:9).
Děkujeme Bystrci za výpomoc v podobě dvou krátkých účastí Hubíka, ale jinak všechno museli naši vlci a vlčice oběhat a protrpět sami. Občas hráli i ve čtyřech proti pěti, severské ragby je prostě dost bolelo, ale ukázali, že je na ně spoleh, zpátky na hřiště i dopajdali a vydrželi až do konce jako tým, což považuji za to hlavní.

Za tandem Ivo&Michal
Michal Boroš, trenér U8