Listopadový Vyškov a v sobotu do Stínadel

Poslední mládežnický turnaj v roce 2019 se konal ve Vyškově. 

Pod vedením Iva Klvaně, Martina Bednaříka a Marka Beránka postavila akademie do turnaje týmy ve všech třech věkových kategoriích, doplněné hráči z Bystrce, Havířova, Ostravy nebo Dragonu Brno. 

Stabilní klvaňovský základ kategorie do osmi let, Huga, Huberta a Honzíka Klvaňovic vyztužili Robin Havlíček a Tomáš Vítek. A bylo se na co dívat, skvělé výkony hráčů a kouče byly odměněny pětkami a dobrými výsledky v zápasech. 

Výsledky všech kategorií:

U8
RA Brno vs RC Zlín 2-2
RA Brno vs RC Bystrc A 0-3
RA Brno vs RC Bystrc B 1-6
RA Brno vs RC Vyškov 0-4
RA Brno vs RC Dragon 2-3

U10
RA Brno vs RC Havířov 2-0
RA Brno vs RC Bystrc 0-6
RA Brno vs RC Olomouc 1-4
RA Brno vs RC Vyškov 2-2
RA Brno vs RC Dragon 0-3

U12
RA Brno vs RC Bystrc 0-7
RA Brno vs Sev. Morava 0-2
RA Brno vs RC Vyškov A 0-6
RA Brno vs RC Vyškov B 2-2
RA Brno vs RC Dragon 0-4

Komentář Martina Bednaříka: „Bojovníci z U10 dokázali, že je neodradí ani špatné počasí a hráli s plným nasazením. Silná šestice rytířů Jirka Hasník, Vincent Jaroš, Lukyn Jetmar, Jirka Klvaň, Šimon Vítek a Monča Váňová za pomocí kamarádů z Ostravy ukázala, že se co turnaj zlepšují a hrají opravdu pěkně. Díky všem!“

Komentář Marka Beránka: „Poslední letošní turnaj v sezóně se nesl už v duchu podzimního chladného počasí, to ale naše hráče nezastavilo a všichni společně s hostujícími spoluhráči z RC Brno Bystrc předvedli skvělé výkony 👍🏉.

Kája Bílková se super zapojovala do podpory roje, bojovala stále o míč a jela na maximum, Tadeáš Martinec i přes virózu a nahlášenou neúčast všechny překvapil když přijel podpořit kamarády na turnaj a odehrál všechny zápasy. Martinovi Beránkovi se na spojkách dařilo zakládání útoků a běhová hra, kterou si připsal na konto jedno z našich položení a bodů. Po delší odmlce kvůli zdravotní indispozici nastoupil a odehrál všechny zápasy taky Filip Fuchs, který se osvědčil nejen jako hráč v roji, ale také v útoku a připsal si asistenci na jednom z našich důležitých položení. Pochvala také Filipovi Diringerovi, který i přes těžké zákroky vše ustál, a podpořil svůj tým jako hráč, co má sílu a získává pro tým důležité metry. 

Celkově bylo vidět velké zlepšení, které hodnotili i trenéři některých týmů jako velký skok směrem nahoru a správným směrem kdy byla k vidění vyrovnanější hra s daleko silnějšími soupeři 🏉👍.

Závěrem bych moc rád po posledním turnaji malinko zabilancoval a všem našim U12 poděkoval za přístup k tréninkům, připravenosti v zápasech, zodpovědnost se kterou přistupovali ke hře a všemu nejen jako hráči akademie, ale i jako hostující hráči v jiných týmech. Je vidět, že se tvoří tým, co drží spolu a táhne za jeden provaz, jelikož ragby nás opravdu baví 🙂🏉👍.

Jelikož máme za sebou poslední turnaj sezóny, rád bych také poděkoval kolegům trenérům a celému realizačnímu týmu RA Brno a samozřejmě rodičům, za podporu a za to, že děti vedou společně s námi k lásce ke sportu, respektu, zodpovědnosti, férovosti i slušnosti, vytvořili se také nová přátelství a jsem moc rád, že u toho můžu být.“

Nějaké foto ZDE.

Ragby zdar!

A POZOR:

V sobotu 9.11. se koná městská hra v brněnských Stínadlech. 

Facebooková událost je ZDE.

🙂 Můžete se přihlásit do středy na stránce http://ulicky.bratrstvo.com/.

Počet přihlášených je pro organizátory důležitý, pro nákup potřebných pomůcek a materiálu, případně i změny designu her. Významně tím podpoříte hladký průběh a dokonalost celé akce 😛 🙂 Běžné vyplnění zabere asi 20 sekund.

Děkujeme a užijme si to!