Krásné svátky přeje akademie

Končí rok 2019, který byl pro naši akademii velmi pestrý. 

Po úvodních trénincích na podzim roku 2018 děti poprvé zažily atmosféru turnajů na zimních turnajích na ZŠ Janouškova a v jarní i podzimní části roku 2019 už statečně bojovaly na turnajích ČSRU v Brně a blízkém okolí. Celkem se akademie zúčastnila jedenácti mládežnických turnajů dětí do dvanácti let a několika dalších akcí v Brně a v městské části Černovice.

V druhé půli roku se rozšířily počty dětí ve všech kategoriích a vznikly kategorie U14, kam přešla část dětí z U12 a nově také U15 děvčat, která se ve společném týmu Jižní Moravy (Dragon, Bystrc, Zlín) zúčastnila turnajů po České republice, ale i v zahraničí a získávala tak své první zkušenosti.

Akademie také navázala spolupráci s firemním sedmičkovým týmem FNZ Brno.

Po podzimní sezóně na hřiště se tréninky mládeže přesunuly do tělocvičen. Jelikož dětí stále přibývá, tělocvičny na SŠ Charbulova doplnila tělocvična TJ Sokol v Černovicích, kde se konají kondiční tréninky akademie pro starší věkové kategorie. Velmi děkujeme vedoucí Sokola Petře Quittové za rychlou a vstřícnou domluvu a za možnost tělocvičnu využívat.

V druhém prosincovém týdnu s konaly testy Eurofit pro všechny věkové kategorie, děti si vyzkoušely různé formy atletických dovedností a jejich výkony budou součástí dlouhodobého sledování tělesného vývoje.  Testovaní Eurofit se po domluvě s RC Bystrc Brno zorganizovalo i pro bystrcké hráče.

Během podzimu nás navštívili trenéři Pavel Holeček a Karel Ševčík v rámci programu rozvojových trenérů ČSRU, kterým tímto děkujeme za předané zkušenosti a doufáme, že se brzy znovu uvidíme.

V roce 2019 se naplnilo spoustu cílů a vzniklo dost nových výzev.

Rádi bychom na závěr roku poděkovali všem, kteří se na chodu akademie podílejí, kteří ji podporují a všem, kteří nám fandí a drží palce. Těšíme se na nový rok.

Krásné svátky přeje Akademie 🙂

P.S.: V lednu začínají tréninky hned v pondělí šestého a trenéři budou mít dva týdny na přípravu na první zimní turnaj (U8-U12), který se bude konat 18. ledna 2020 v hale s umělou trávou na ZŠ Janouškova v Černých polích. 🙂