Děvčata ve Vyškově, drama v Bystrci

První turnaj dívek a žen v tomto roce se konal v sobotu 13. června 2020 ve Vyškově.

Zúčastnila se ho i naše děvčata a systému ragby X  sehrála několik utkání, viz report: 

Kvůli absenci týmů z Čech v nejmladší kategorii, si naše patnáctky zahrály tři zápasy proti výběru severní Moravy. Dvakrát zvítězily a jednou ne, ale víc než výsledky nás trenéry, rodiče na tribuně i ostatní diváky těšila aktivní, sebevědomá hra a nadšení holek po každém zápase. Je radost sledovat, jak holky rostou s každým tréninkem i zápasem.

Několik děvčat dokonce nastoupilo i v zápasech U17. 

Více info na webu RCB.  Fotogalerie ZDE a ZDE.

V Bystrci se v sobotu odehrál dramatický zápas v kategorii U14 mezi domácím týmem a brněnským rivalem Dragonem Brno. Na lavičce náhradníků RCB začali zápas také dva naši hráči – Richard Plšek a Tony Kubík.

Z reportu trenéra RCB  Slávka Anderleho:

Od začátku zápasu jsme se bránili, postupně se hra vyrovnávala. Po obdržené první pětce se nám podařilo vyrovnat na 7:7 a Dragon nejspíš zjistil, že tentokrát to s námi nebude mít tak jednoduché. Zřejmě kvůli tomu se hra začala z obou stran přitvrzovat a přiostřovat, takže v průběhu zápasu došlo k několika ošetřování zdravotníky…

… do hry jsme postupně pustili i hráče z lavičky, na koho se bohužel nedostalo byli Dominik Zajíc a hráč RA Brno Antonín Kubík – kluci omlouvám se, do tohoto tvrdého zápasu jsem vás nemohl pustit, měl jsem obavu o vaše zdraví. 

V tomto tvrdém a na náš vkus až zbytečně vyhroceném utkání jsme nakonec prohráli 12:35. Jsme s Tomem hrdí, jakým způsobem náš tým toto utkání zvládl mentálně, hrál až do konce a bojoval. Dokonce jsme za určitých okolností mohli uhrát daleko lepší výsledek. Soupeř byl ale lepší.

Celý report ZDE.

Děkujeme všem hráčům, klubům a trenérům!