Poslední turnaj akademie na Dragonu

V sobotu jsme se zúčastnili mládežnického turnaje ‚O pohár brněnského draka‘  na hřišti Dragonu Brno.

Aprílové počasí na první letní den přivedlo do Brna většinu moravských klubu. Akademie měla zástupce ve všech třech kategoriích. Šest statečných v U8 doplnil na střídavé starty jeden statečný ze Havířova. V U10 se turnaje zúčastnilo 10 našich hráčů a dva hráči z Břeclavského klubu, 7 hráčů v U12 doplnilo 4 břeclavských hráčů.

Hodnocení U8 trenérem Vladimírem Barešem: Včerejší turnaj na Dragonu U8 se vydařil. Počasí bylo přesně ragbyové jak má být. Turnaj jsme sice začali remízou a pak se nám nedařilo ale to nás tým U8 nezlomilo a šli do dalšího zápasu naplno. Položili jsme několika krásných pětek a měli nespočet skládek. Bylo vidět, jak jsme si celý turnaj užívali. Moc chci poděkovat za účast. Ragby zdar!

Hodnocení U10 trenérem Zděňkem Hejdukem: V posledním turnaji této sezony výsledky zápasů nevypovídají o skutečné kvalitě našich U10. Hráči soupeřů se rugby věnuj mnohem déle, i přesto jim naši hráči nedarovali ani metr zadarmo. I přes nepříznivé výsledky bojovali naplno každý zápas až do posledního hvizdu.“

Hodnocení U12 trenérem Aleksandarem Tošičem: Ještě jeden turnaj je za náma a využili jsme krásné ragbyové počasí ? Zase jsme spojili síly s našimi kamarády z RC Břeclav a postavili společný tým. Musím říct, že tento turnaj byl o dost náročnější než ten před dvěma týdny. Za soupeře jsme měli dva silné týmy z Bystrce, Dragon, Olomouc a společný tým Havířov – Zlín. To znamenalo pět ostrých a kvalitních zápasů. Kluci nezklamali a předváděli krásný bojovný výkon. Hráli naplno už od začátku, skládali, čistili, podporovali se. Bylo vidět zlepšení a posun ve hře. Samotné zápasy obecně nekomentují, ale musím tentokrát kluky pochválit za krásně vybojovanou remízu proti týmu Bystrc Black. Byl to nejlepší zápas našich dvanáctek od té doby co je trénuji. Za krásný ragbyový den chtěl bych poděkovat kolegům z RC Břeclav Ondrovi Matochovi a Davidovi Loukikovi, a taky organizátorům RC Dragon Brno, rozhodčím, soupeřům za kvalitní utkání, a rodičům za podporu.“

Děkujeme Lence Barešové za dresy a Dominice za skvělou organizaci šatny 🙂 děkujeme všem hráčům a trenérům za reprezentaci a rodičům a fanouškům za podporu.

Jsou před námi poslední tréninky v této sezóně, která byla bohužel díky pandemii koronaviru velmi krátká. Budeme se těšit na další turnaje v září 2020, které tak otevřou třetí sezónu v akademii.

Sportu zdar a ragby zvlášť!