U14 ve Vyškově

V neděli 20.9. nás čekalo druhé utkání v kategorii U14, tentokrát byl naším soupeřem tým JIMI Rugby Club Vyškov.

Tento zápas se měl původně hrát u nás v Brně, bohužel prozatímní absence našeho regulérního hřiště nás přinutila odehrát toto utkání ve Vyškově.

Díky dlouhodobým zraněním a některým omluvenkám to vypadalo, že nás bude sakra málo, nakonec se nás dohromady s Břeclaví sešlo 12.
 
RA Brno: Tomáš první řada, Tonda druhá řada, Jakub vazač, Martin útokovka, Ríša a Michal na tříčtvrtce a dva stateční hráči U12 Jirka a Eda na křídlech. 
RC Břeclav: Jarek, Pavel, oba první řada, Víťa druhá řada a Adam na mlýnovce.
 
Domluva s Vyškovem byla taková, že nám poskytnou tři hráče a budeme hrát 14 na 14, bez zadáka. Minulý zápas s Dragonem jsem ze zdravotních důvodů musel vynechat, o to víc jsem byl zvědavý na tento můj první zápas v RA Brno. Začátek byl z naší strany poněkud nervózní, postupně jsme se ale osmělovali a soupeře trápili.
 
Naším největším problémem je nevyhranost, snaha sám rozhodnout, a protože s našimi kamarády z Břeclavi společně netrénujeme, tak i nesehranost. Naší devízou je neutuchající snaha hrát, bojovnost a podporující se tým, za celý zápas jsem neviděl, že by si někdo něco vyčítal.
 
Poločas skončil 61 : 0 pro Vyškov, ptal jsem se našeho týmu zda se chtějí víc promíchat se soupeřem, aby nebyl výsledek tak jednoznačný, všichni řekli, že ho dohrají v této sestavě,  celý zápas skončil 103 : 0, polepšili jsme se tedy oproti zápasu s Dragonem o dva inkasované body. Líbilo se mi, že celý tým bojoval až do konce, bez ohledu na výsledek, extra pochvalu si zaslouží dva hráči U 12, Jirka a Eda, kteří odehráli celý zápas a hráli výborně. Pánové, klobouk dolů!
 
Za trenérský tým RA Brno U14
 
Slávek Anderle