Premiéra U14 a děvčata v Bystrci

Další milník na cestě za námi.

Je 10. září 2018.

RA Brno existuje pár měsíců a parta nadšenců pořádá svůj první trénink na hřišti střední školy Charbulova a přináší do Černovic nový sport. Očekává stejné nadšení a zájem v okolí jako mají sami. Už  před prázdninami se účastnili několika akcí v Černovicích a nepochybují o tom, že oslovili širokou veřejnost.

Na první trénink přijdou jen dvě děti. Sedmiletý Jirka a jedenáctiletý Kuba. Dva kluci a čtyři trenéři.  A příští trénink je to stejné. Příští týden totéž a ten další taky.  🙂  

Je 13. září 2020.

Prakticky dva roky od zahájení činnosti.  Na hřišti RC Dragonu Brno se koná první utkání U14, které odehraje akademie společně s RC Břeclav. Šest statečných (z dvanácti) si poprvé zkusí, jak to chutná velké ragby na velkém hřišti. 

Po dvoutýdenní přípravě se na hřišti Dragonu poprvé sejdou s břeclavskými spoluhráči a poprvé si před zápasem vyzkouší mlýny, auty i rozestavení a poprvé se na velkém hřišti postaví soupeři. Informací je hodně, respekt velký a času málo, ale jednou se začít musí. A to právě teď.

Zápas byl pro kluky a holky velká zkušenost a velký milník pro klub.

Je potřeba se posunout o kousek dále, od nadšení k týmové integritě. Začít tvořit týmy, úzce komunikovat, sdílet společné zkušenosti a probouzet týmového ducha ve všech kategoriích.

Fotogalerie ze zápasu ZDE.

O víkendu hrála v Bystrci také naše děvčata U15 a U17 – Valerie, Viki, Olivia a Dominika, které už rok trénují a hrají ve společném týmu Jižní Moravy.  V sobotu pořádal RCB první turnaj dívčí Podzimní série rugby 7s pro kategorii U17 a nově ve formátu X rugby pro U15.  Turnaje se zúčastnili i tradiční velkoklub RC Říčany v U15 a Strong girls z Popovic v U17.

Velkým kladem byl počet zúčastněných holek, v dresu Jižní Moravy jich bylo šestnáct a další úplné novicky fandily z tribuny. Nabitý podzim pokračuje hned v sobotu turnajem v Babicích, doufejme, že nám situace dovolí odehrát toho co nejvíce.
 
 
Report ZDE a foto ze zápasu s Říčany ZDE.

Ragby zdar!