Turnaj v Havířově

Čtvrtý podzimní mládežnický turnaj se konal v Havířově a poprvé i s naší účastí.

V průběhu uplynulých dvou let jsme se osmělovali jezdit do čím dál tím vzdálenějších destinací, a tentokrát jsme poprvé jako klub zavítali na sever Moravy.

U8

Turnaj v Haviřove sa uskutočnil za naozaj pravého ragbyového počasia. Pády pri skládkach toľko neboleli a pětky mohli chlapci pokladať pekne sklzom. Ragby sme si užili a aj napriek skrátenému programu. Po oficiálnom programe si naši najmenší zahrali ešte nesúťažne s domácim týmom Haviřova. Chalanom sa podarilo turnajom prejsť bez straty bodu, čo nás nesmierne teší. Chalani bojovali a výsledky boli naozaj tesné, o to väčšia bola potom radosť z víťazstva. Už teraz sa tešíme ba budúci turnaj v Olomouci.

Saša Bosáková, Vláďa Bareš, Ivo Klvaň – trenéři U8 RAB

U10

Při psaní hodnocení turnajů jsem nikdy nechtěl poukazovat na konkrétní výkony jednotlivých hráčů, protože důležitý je tým jako celek, ale pro jednou udělám výjimku. Turnaj v Havířově byl úžasný hlavně díky rodičům, kteří byli ochotni vstát v sobotu ráno a plahočit se do 200 kilometrů vzdáleného Havířova. Navíc za velmi deštivého počasí, kdy nebylo úplně jasné, zda se turnaj odehraje.

Stal se malý zázrak a přesně v době konání turnaje přestalo pršet a na závěr nám dokonce svítilo sluníčko. Co se týče zápasů, tak z hlediska výsledků máme ve skupině A dvě výhry, jednu prohru a jednu remízu. V posledním zápase o umístění výhra nad domácím Havířovem.

A teď k výše zmiňovaným hodnocením jednotlivých hráčů.

Šimon V. a Tobiáš: kluci velmi zodpovědně vybírali balony a rozehrávali výborně hru.

Matyáš a Lukáš: podle mě mají kluci nejvytahanější dresy, protože jim na nich neustále někdo visel, když unikali po křídlech položit pětku.

Matěj: měl jsem z něj pocit, že chce ten den položit život za RAB a to si ještě stihl odskočit vypomoct Havířovu kde položil jednu pětku.

Hugo: když se dostal k míči, tak to bral středem a při pohledu na něj to vypadalo jako když laň kličkuje mezi vlčí smečkou (paráda).

Jan: Ačkoliv o hlavu menší než většina soupeřů, tak neuhnul ani z jednoho souboje a bojoval jako lev.

Šimon Z.: Šimon si evidentně předsevzal složit každého protihráče, a to nejlépe několikrát. Krásné skládky, které znemožňovaly postup soupeřů.

Chtěl bych poděkovat i Havířovu za organizaci turnaje, ale hlavně dětem za nasazení a znovu i rodičům, kteří se turnaje zúčastnili. Příští týden nás čeká turnaj v Olomouci a doufám, že se tam potkáme v ještě větším obsazení.

Ragby zdar.

Zdeněk Hejduk, Zdeněk Weber a Jitka Weberová – trenéři U10 RAB