Akce měsíce – hrábě a sekačky

Dnešní doba je hektická. V době koronavirové krize se dostáváme do situací, kdy je nutná improvizace. 🙂

Minulý týden vyhlásila vláda nařízení o uzavření středních škol na dva týdny. Bohužel se to týká i SŠ Charbulova, kde probíhají všechny tréninky akademie. Minulý týden ve čtvrtek jsme dostali zprávu, že škola se na čtrnáct dní uzavírá včetně hřiště.

A protože v říjnu je potřeba být s dětmi venku, začala se diskutovat náhradní řešení. V pátek jsme kontaktovali ředitele Nové Mosilany, pana Ing. Zezulu, zda by nebylo možné využít louku před Mosilanou pro improvizované tréninky. Obratem jsme obdrželi velmi vstřícnou odpověď a tímto bychom chtěli poděkovat za možnost vyhnat děti na trávu i v tomto kritickém čase.

Nicméně ještě nebylo úplně vyhráno, v sobotu byli všichni na turnaji v Olomouci a v pondělí už se měl konat první trénink na louce, která nebyla úplně v ideálním stavu pro trénink.

Díky trenérovi U10 Zdeňkovi Hejdukovi a panu Zlámalovi (tatínek do Šimona) se ale podařilo uskutečnit akci X a v nedělní odpoledne se na louku vypravit se dvěma sekačkami. Na akci, která byla anoncována v naší facebookové skupině rodičů (ZDE) se poté dostavili i další rodiče a naši hráči a připravili část louky pro tréninky všech našich dětí. 

Děkujeme všem zúčastněným za skvělou akci a za důkaz toho, že když se chce, tak všechno jde 🙂

V pondělí se na louce konal první trénink. Takže tento a příští týden budou tréninky ve stejné časy na louce před Mosilanou, o dalším vývoji vás budeme informovat.

Ragby zdar!

Pár fotografií z akce ZDE.