Krásné svátky přeje akademie

RA Brno vstoupila v září do své třetí sezóny a od prvního tréninku v roce 2018 uplynulo hodně vody. Je tu prosinec a tak se určitě nabízí ohlédnout se za uplynulým rokem.

Velká většina roku byla bohužel ovlivněna celosvětovou pandemií koronaviru, která měla velký dopad na fungování všech sportovních klubů jak na jaře, tak na podzim. Přesto se povedlo zorganizovat mládežnické turnaje i zápasy starších kategorií a děti i mládež se tak mohli během roku společně potkat na hřišti.

Během tohoto roku se rozšířil náš trenérský tým a v dětských kategoriích jsme jak na jaře, tak v září uvítali vlnu zájmu o ragby. Společně s trenéry, hráči a kamarády s RC Břeclav jsme se zúčastnili všech soutěží, kterých jsme mohli. Poprvé jsme také figurovali v rozpisech mistrovské soutěže ČSRU kategorie U14.

V říjnu se uzavřely střední školy a tak jsme trénovali na provizorní louce před Mosilanou, kterou vlastnoručně posekali trenéři a rodiče našich dětí. 🙂

V průběhu roku jsme také pracovali na novém logu a nové grafické prezentaci našeho klubu, otevřeli jsme na našich webových stránkách eshop a konečně také pořídili úplně nové dresy pro všechny věkové kategorie.

Na internetovém portálu ragby.info byly nedávno zveřejněny informace o celkových počtech členů v ragbyových klubech v ČR a naše akademie se umístila na 21. místě s 88 členy, což vnímáme jako velký úspěch všech těch, kteří se podílejí na chodu akademie a hlavně těch, kterým se náš sport libí a oslovil je tak, že s námi tráví svůj volný čas – tedy našich dětí a mládežníků.

Přejeme všem hráčům, trenérům, rodičům a fanouškům krásné svátky a úspěšný příští rok a doufáme, že se brzy vrátíme na trávníky.

Ragby zdar!