Přátelský turnaj mládeže v Brně

Po dlouhatánské pauze jsme se mohli vidět na hřišti. U8 a U10 si zahráli v Bystrci a U12 na hřišti Dragonu Brno.

U8

Naše nejmladší kategorie U8 ve složení Dan, Dominik, Jiřík, Hubert, Honza a Tomáš o víkendu nezahálela a na turnaji v Brně odehrála osm povedených utkání. Pro některé to byla první zkušenost na ragbyovém turnaji.

Na turnaji předvedli kluci pěkný výkon,dso zápasů se aktivině zapojili všichni a z turnaje jsme si odvezli pěkné 2. místo. Doprovázeli nás také naši věrní fanoušci-rodiče, mockrát děkujeme. Děti si turnaj užili a už se moc těšíme na další.

Za trenérský tým U10 Beta a Jiří Klvaňovi

U10

Po dlouhodobém chladném počasí nás v sobotu zaskočilo pomalu tropické vedro a z toho plynoucí ponaučení, že příště krém s faktorem a kratší kalhoty. Děti ovšem takové maličkosti neřeší a naplno si užívali první turnaj po skoro roční výluce. Byly jsme přítomni v dostatečném počtu i s rezervou na jedno střídání. Turnaje se účastnilo celkem sedm brněnských týmu a Břeclav.

Z celkového počtu šesti zápasů máme dvě výhry a čtyři prohry z čehož dvě prohry byly velmi těsné.

Na dětech byla zpočátku znát roční pauza a trochu zmatenost z většího nasazení při zápase než umožňuje trénink, ale postupem času se to zlepšovalo. Všichni bez výjimky do toho šli naplno a za to jim chci poděkovat. Stejně tak rodičům, kteří si v sobotu udělali čas a přišli nás podpořit.

Za trenérský tým U10 Zdeněk Hejduk

U12

V sobotu 5. června jsme konečně po dlouhé době mohli zahrát si ragby. Vzhledem k opatření a aktuální situaci tentokrát to byl brněnský přátelský turnaj, kde jsme se sešli sa dvěma staršími bráchy Dragonem a Bystrcem na hřišti RC Dragon Brno.

Bohužel lockdown od loňského října zasáhl i do nás, což ovlivňovalo i docházku. O některé hráče jsme přišli, jelikož po covidu skončili. Sešlo nás se 6 statečných Eda kapitán, Matyáš, Lukáš, Jáchym, Kuba a Martin. Omluveni byli Jirka, Šimon a Toni. Premiéru měl kolega trenér Aleš Kubík. Matyáš odehrál celý turnaj, ale po turnaje zjistil zranění, takže přejeme mu, ať se brzo uzdraví a bude s námi co nejdříve na hřišti.

Díky skvělé atmosféře a spolupráci mezi kluby jsme odehráli mini turnaj se třemi týmy, Bystrc, Dragon a naše Ragbyová Akademie. Nás navíc doplňovali bystrčáci. Hrálo se každej s každým dvoukolově, celkem 6 zápasů, z čehož každé mužstvo odehrálo 4. Jsem rád, že jsme měli šanci zahrát si proti těm nejsilnějším soupeřům. Bylo vidět moc zlepšení, kluci začali hrát kolektivně, nesolovali a troufnu si říct že jsme se zbavili herního způsobu „hurá za míčem“.

Samozřejmě pořád jsme daleko od úrovně našich soupeřů. To je to, co chceme dotáhnout, ale bude to ještě potřebovat čas. Kluci ví, co jsme dělali dobře a co můžeme zlepšit, budeme na tom dále makat.

Na závěr chci poděkovat kolegům z Dragonu a Bystrce za pěknou ragbyovu sobotu. Za mě včera vyhrálo ragby a Brno. Další akce už příští sobotu 12.06 v Bystrci, na to se taky moc těším.

Za U12 tým Aleksandar Tošić

Ragby zdar ???