Brněnský turnaj podruhé

V sobotu se odehrál další přátelský turnaj dětí a mládeže v Brně, na hřištích klubů RC Dragon Brno (U8, U10) a RC Brno Bystrc (U12).

Kromě tradičních brněnských klubů se v kategorii U10 opět zúčastnila Břeclav se svým vlastním týmem a v kategorii U12 dorazil Vyškov.

Pro Akademii byl víkendový turnaj velkým milníkem a zápisem do klubové historie. Poprvé v historii postavili trenéři dva týmy v kategorii. A to hned ve dvou kategoriích, tým White a tým Red se představil jak v kategorii U8 tak v U10. V U8 to bylo plánované. V U10 nahradil druhý tým Akademie původně plánovaný třetí tým Bystrce.

V trenérském týmu se na turnaji poprvé představila Dominika Barešová, která vedla druhý tým U10.

Velké díky našim trenérům za vedení dětí, fanouškům a rodičům za výbornou atmosféru a Lence Kertészové, Petru Lukášovi, Ivoně Kubíkové a Lence Barešové za fotky.

Za trenérský tým U8 Saša Bosáková:

„V sobotu, sme sa za krásneho počasia zúčastnili turnaja na ihrisku RC Dragon Brno. Nebol to obyčajný turnaj, ale pre našu kategóriu U8 to bol prelomový turnaj. Po prvé sme postavili dva družstvá, RAB Red a RAB White.

Vďaka účasti nových hráčov, ale aj vďaka skalným oporám sme uhrali niekoľko pekných víťazstiev. Postavili sme sa dokonca aj „sami proti sebe“, čo bolo pre nášho trénera Iva veľká výzva (ani rodičia nevedeli komu fandiť).

Chcela by som pochváliť našich nováčikov, niektorý si dali po prvé „päťku“, niektorý si dali prvú skládku, nebáli sa hry a užili si to. Naše skalné opory tiež nesklamali a je vidieť, že hráči, ktorý chodia na turnaje a tréningy pravidelne sa veľmi zlepšili a sme za to radi. Stále máme rezervu na zlepšovanie, a zlepšovať sa chceme, aby sme hrali pekne, dobre a bezpečne. Summa summarum, turnaj sme si užili, skvelo sme si zahrali a tešíme sa na ďalšie. Ešte by som pochválila všetkých rodičov, ktorý nás prišli podporiť, ďakujeme!“

Za trenérský tým U10 Zdeněk Hejduk:

„Sobotní turnaj, pořádaný RC Dragon Brno, opět provázelo slunečné počasí a také změna organizace zápasů. V kategorii U10 se soutěžilo ve dvou skupinách, které zohledňovaly výkonnost hráčů a zároveň se hrálo na 2×7 minut. V první kategorii se naši chlapci v každém prvním poločase dlouze zahřívali, anebo si nepřipouštěli, že se hraje na dva poločasy. První poločasy se tedy kluci hlavně bavili odnášením míče ze svého pětkoviště. Na druhé poločasy se evidentně chtěli podívat i na pětkoviště soupeřů a hráli jako vyměnění. Nejvíce se to projevilo v posledním zápase, kdy kluci po ospalé první půlce nasázeli v té druhé dokonce pět bodů.

Ve druhé kategorii U10, kterou dirigovala Dominika a zřejmě přišla o hlasivky, to bylo, z hlediska výsledků, jako na houpací dráze. Třešničkou na dortu byl poslední zápas, který skončil vysokým vítezstvím, ale hlavně divácká atmosféra, kdy fandili všichni rodiče a trenéři všech našich kategorií.

Děkuji dětem za nasazení, rodičům za skvělou podporu a Zdendovi s Dominikou za trenérské vedení.“

Za trenérský tým U12 Aleksandar Tošić:

„V sobotu 12.06. jsme se zúčastnili dalšího U12 turnaje na hřišti RC Brno Bystrc. Spolu s náma ještě hráli Bystrc, Dragon a Vyškov. Docházka zase nebyla ideální, bylo nás málo, ale i přesto jsme se rozhodli přijít, protože kluci potřebují hrát.

V sobotu jsme se sešli v této sestavě: Eda (kapitán), Jirka, Jáchym, Toni a Michal. Ještě s námi byl i Šimon, kterého jsme bohužel do hře nepustili kvůli zranění kotníků. Jako bojovník chtěl, ale zdraví je důležitý. Jsme ale rádi, že byl s náma celou dobu a fandil. Jelikož se hrálo v formátu 10 hráčů v poli (mlýn v pěti lidech) a nás nebylo dost, spolu s Ríšou Urbanem z Bystrce jsme se domluvili, že se přidáme k její béčku a vytvoříme společný tým Bystrc Orange – Akademie. Ten nápad byl výbornej, byl vidět obrovský rozdíl ve hře našich kluků když mají vedle sobě zkušenější hráče. Za výkon jsme dostali i pochvalu od kolegů z RCB. I tuto sobotu nechyběla podpora skvělých rodičů, který byli s náma, fandili a navíc i fotili.

Chci taky poděkovat paní Ivoně Kubíkové a Lence Kertészove za focení všech zápasů. Lenka navíc tam nemusela být protože její syn hraje za U14, ale i přesto s náma strávila celéj turnaj. Za to jsem moc vděčný a rád. Herně (zatím) ještě nejsme nejlepší tým, ale tvrdím, že máme skvělou atmosféru a skvělou partu rodičů, díky kterým je každá ragbyová sobota zážitek.

Ještě pár slov ke hře. Kluci se zlepšili, hrajeme víc kolektivně, v sobotu bylo i víc skládek. Posun je vidět, ale chceme to dotáhnout ještě dál. Dlouhá cesta je před námi, ale s pravidelným tréninkem a účasti na zápasech to přijde. Ještě jednou děkuji všem hráčům, rodičům i kolegům z RCB za pěkný ragbyový den.“