Turnaj v Bystrci a trénink v Břeclavi

V sobotu se v Bystrci opět potkali hráči nejmladších kategorií od U8 po U12. Kategorie U14 měla pak společný trénink s Břeclaví. Přinášíme reporty z jednotlivých výprav. 

Ivo Klvaň – trenér U8

Přijdeme, uvidíme, zvítězíme. Takový byl plán.

Přišli jsme, viděli jsme a skoro ve všem jsme zvítězili. I díky tomu nám patří krásné 3. místo a myslím si, že v dalších turnajích budeme šplhat ještě výš. Ocenil bych nasazení všech hráčů i bleskurychlé střídání našich dvou útočných pětek. Je skvělé, že na svých prvních turnajích mají možnost si hráči nejen zahrát, ale dát i své první pětky.

Gratuluji Štěpánovi a gratuluji Matyášovi, který si dal dokonce své dvě první pětky. Bylo to báječné, vaše děti jsou báječné, vy jste báječní a těším se s vámi na další turnaj, tentokrát v Havířově. Ragby zdar!

 

Zdeněk Hejduk –  trenér U10

„Sobotní turnaj v Bystrci předznamenal, s jakou kvalitou hráčů budeme nastupovat v dalších sezonách. Došlo totiž k velké obměně hráčů kategorie U10. Odešlo nám spousta hráčů do vyšší kategorie a pár nám dorazilo z kategorie U8.

Turnaj ukázal, že se nám starší kluci z U10 výrazně herně posunuli a nově příchozí mlaďoši si kvalitu sebou vzali z U8.

Turnaj kategorie U10 byl rozdělen do dvou skupin po čtyřech týmech. Po odehrání všech zápasů ve skupinách se hrálo na jednotlivá umístění. Ve skupině jsme prohráli pouze zápas s RCB a dotahovali prohru 4:0 na konečných 6:4. Už to svědčí o tom, že kluci nic nevzdávali až do posledního hvizdu.

Pavoukem skupin nám vyšel souboj o třetí místo, ve kterém jsme soupeři podlehli 3:2 a obsadili tak krásné čtvrté místo. Musím kluky hodně pochválit za předvedené výkony a nasazení. Totéž platí o přihlížejících rodičích. Věřím, že jsme si všichni tento pohodový turnaj užili, a kluci mohli odcházet se vztyčenou hlavou.“

Aleksandar Tošic – trenér U12

„Zaprvé chci říct, že se tato sobota naší Akademii vydařila, a všechny naše kategorie skončili celkem vysoko. Klobouk dolů všem kolegům.

A teď pár slov k naší U12. Uz první turnaj sezoně ve Vyškově ukázal že naši hra jede nahoru a že soupeři to s náma nebudou mít lehký.

Na turnaj v Bystrci bylo hodně omluvenek, ale spolu s našími kamarády z Břeclavi se nám podařilo poskládat tým z 9 hráčů. Zúčastnili se: Jirka (kapitán), Lukáš, Jáchym, Šimon Z., Marek, nováček Nela (která měla premiéru) a za Břeclav Matyáš, Franta a Štěpán. Zároveň jsme doplňovali i naše kamarády ze Zlína, kteří hráli ve druhé skupině, takže kluci měli nějaký špíl navíc.

Ve skupině jsme hráli proti Ostravě, Olomouci a týmu Bystrc Black. Začali jsme vítězně 2-1 proti Ostravě. Další zápas proti Olomouci, začali jsme dobře, brzo se dostali do vedení, soupeř ale dokázal zatlačit a otočit skóre ve svůj prospěch 1-2. Následoval zápas proti Bystrci. Jako všechny zápasy, vyrovnaný, ale byl nejvic napínavý. A nám se podařilo využít šance, které jsme měli a vyhrát 3-1. To nás posunulo na 2. místě ve skupině co znamenalo boj o celkové 3. místo. Soupeř, naši kamarádi ze Zlína. Kamarádství aspoň na chvíli končí, protože se bojuje o medaili ? Taky jsme ten zápas odehráli skvěle, ale rozhodla větší kvalita a zkušenost Zliňáků, skončilo 3-0 v jejich prospěch. Bronz získal lepší tým, nezbylo nic jiného než podat ruku a gratulovat. My jsme skončili na skvělém 4. místě z 9 týmu, a jsme s výsledkem více než spokojeni.

Dětem nemám co vyčítat, odehráli jsou výborně, byl to náš nejlepší turnaj za posledních 12 měsíců. Na tom ale nechceme zůstat. Pořád máme na čem pracovat, zlepšit organizaci hry. Začalo se nám i výsledkové dařit, ale právě teď je čas zabrat. Výhry přispívají k našemu sebevědomí, je to jasný, ale je potřeba trénovat dál a víc. Soupeři už ví, že to s námi nebude lehký, a my to musíme na hřišti dokázat.

Chci poděkovat dětem, rodičům a kolegům z Břeclavi, Zlína a Bystrce za skvělou organizaci. Prostě skvělý ragbyový den, bavilo nás. S hřišti jsme odešli s úsměvem a hezkým pocitem. Ragby zdar.“

Slávek Anderle – trenér U14

„Popíši vám můj dnešní den.

Budík mi zvoní něco po 5, vstávám, jdu udělat snídani, ranní rituály, v 6:30 vyrážím se synem směr RCB, jeho U16 má dnes první podzimní zápas na Spartě, na RCB nakládám Edu Kubíka, který vstával dřív než já, aby dorazil z Kunštátu s tátou a bráchou, který hostuje v Bystrci v U16, do Brna. V 7:35 nabíráme Matyho Bareše u mého domu a míříme na sraz na Charbulku, dnes máme společný trénink s kamarády v Břeclavi. Tam jsme něco po půl deváté, před devátou začíná trénink, který je do 11:00. Po tréninku zase do aut, odjezd směr Brno, Edu vysadíme ve Slatině, Tomáše Krůtu u výstaviště a s Matym míříme oba do Bystrce, on za rodiči a bratrem, já se podívat na naše U8, U10 a U12.

A teď přicházi to, proč to celé píšu.

Viděl jsem nádherná utkáni našich týmů U8, U10 a U12, bojovnost, chuť hrát i když prohráváme, nádherné skládky, úniky, ale i zdravé naštvání. Před všemi trenérkami a trenéry klobouk dolů a z těch prcků mám obrovskou radost, bylo to nádherné.

 

Fotogalerie ZDE.

Děkujeme fotografům Janě Daňkové a Petru Lukášovi za parádní fotky U8!