Turnaj v Ostravě

Podobně jako minulý týden zamířil černovický expres na turnaj na daleký sever. Místo určení Ostrava Mariánské hory.

Vladimír Bareš – trenér U8

Dnešní turnaj v Ostravě pro U8 byl úspěšný, odehráli jsme šest zápasů, z toho pět jsme vyhráli a jeden prohráli.

Naš tým U8 hrál výborně, padlo hodně pětek a bylo vidět nádherné skládky. Povedlo se nám dokonce porazit Bystrc A i B, což nás hodně nakoplo do dalších her.

Ještě jednou všechny moc chválím a děkuji za krásnou hru. Ragby zdar ?

Zdeněk Hejduk –  trenér U10

Druhý zájezd autobusem a tentokrát do Ostravy. Po příjezdu se nám trochu zamotaly hlavy z vůně v šatnách, která obsahovala roky dřiny stovek sportovců.

Turnaj kategorie U10 byl opět rozdělen do dvou kategorií. Na finálního pavouka ovšem bohužel nedošlo z časových důvodů. V naší skupině jsme zvítězili ve všech třech zápasech. RAB – Vyškov B 7:1, RAB – Havířov 5:4, RAB – Ostrava 8:0. Kluci hráli soustředěně a opravdu se snažili.

Tímto jim děkuji a také děkuji rodičům, kteří nás přijeli do Ostravy podpořit.

Aleksandar Tošić – trenér U12

Další skvělá a zároveň trochu zvláštní ragbyová sobota je za námi. Učast dneska velmi dobrá 11 statečných plus Tobiáš z Havířova který nás posílil na mlýnovce, jelikož Havířov dneska tým neměl. S Tobiášem byla i kolegyně Zlata z Havířova. Tobi a Zlato moc děkuji, byli jste velká pomoc.

Sestava byla: Jirka Hasník, Lukáš, Toni Dirda, Šimon Vítek, Šimon Kalabus, Jirka Klvaň, Vincent, Marek, Nela, Eliška, Petra plus už zmíněný Tobík. Šimon Kalabus, Eliška a Petra dneska měli příležitost poprvé vyzkoušet U12 ragby.

Napsal jsem zvláštní sobota, protože organizace nebyla ideální a celou dobu byl zmatek. Ale každej dělá chyby, takže se na uspořádatele nebudeme zlobit. Hlavně, že ragbyové hodnoty dokážu všechno napravit. Měli jsme základní skupinu proti týmu Vyškov, Bystrc Orange a Olomouc, který se do naší skupiny přesunul, aby nahradil Havířov, který se dnes nezúčastnil. Po dohrání skupiny následovalo vyhlášení, a pořadatel nám nabídl hřiště na další přátelské zápasy. Tak se mě podařilo domluvít zápas s domácí Ostravu a s brněnskýma kamarádama Dragonem. Oba dva zápasy jsem odpískal a kolegové z Ostravě respektive Dragonu dohlídali čas.

Něco o výkonu. Každej zápas se to postupně zvedalo, a kluci a holky si uvědomili že můžeme hrát vyrovnaně. Pořád musíme zapracovat na organizaci hře, ale chce to čas. Hráči, kteří dneska hráli poprvé byli na začátku trochu nervózní, ale taky se její výkon postupně zlepšoval, bylo vidět, že brali instrukce, co jsme si mezi zápasy dáli. Nejlepší výkon ale byl v zápasech proti Ostravě a Dragonu, které jsme hráli vyrovnané. Tobík z Havířova už musel domů, ale měli jsme posilu z našich skvělých U10 Hugo, Jirka a Robin a všichni tři hráli skvěle.

Jsem na děti dnes pyšný. Ukázali, že maji chuť hrát, snažili se a bojovali až do konce. Pomalu začínáme být vyrovnaný soupeř, a věřím, že do jara výkon ještě zvedneme.

Na závěru děkuji všem hráčům, rodičům i našim U10 za podporu i doplnění.

Ragby a sportu zdar ???