X-Ragby na Dragonu

Slávek Anderle – trenér U14

Na tento turnaj se nás konec sešlo sedm: Filip, Eda, Matyáš, Tony, Tadeáš, Lukáš a Jáchym.

Týmů bylo pět – Dragon Green, Dragon Black, Havířov, Zlín (přijeli se třemi hráči) a my.

V prvním zápase s Havířovem jsme remízovali, druhé utkání se Zlínem jsme o jednu pětku prohráli, v dalších dvou utkáních nás čekaly týmy domácího Dragonu, jejich hráči měli nad naším týmem výraznou fyzickou převahu, jedině snad Filip se jim mohl postavit, taky si na něho dávali velký pozor.

Do zápasu s Greenem jsme nastoupili s velmi malým sebevědomím, v průběhu utkání jsme ale hru zlepšili a dokonce se nám podařilo dát pětku, jinak oba zápasy s Dragonem skončili naší výraznou prohrou. Ale nevzdali jsme se a bojovali.

Po prvním kole zápasů měli následovat odvety, Havířov bohužel musel na vlak, my jsme se s Dragonem domluvili na utkání jen s jedním jeho týmem, do tohoto utkání nastoupil mladší ročník (09) a nováčci.

Opět prohra, hra ale daleko vyrovnanější. A nakonec nás čekal Zlín doplněný hráči Dragonu, prohra 28:24, vlastně jen šlo o to, že jsme 2x položili za 5 bodů, místo do prostoru, kde se položení počítalo za 7 bodů.

Velká pochvala našim hráčům, kteří bojovali s daleko většími a fyzicky vybavenými soupeři. Dovedu si představit jaké obavy a i strach museli mít, kluci, to není žádná ostuda, jsem na vás všechny hrdý a věřím, že nás to posune dál.

P.S.: A trošku ze života trenéra. Po skončení turnaje dát vyprat tři pračky, pověsit a svěsit, takže rozlišováky už voní a dresy, trenky a štulpny jsou nachystané na další zápas. Inu těžký život trenéra 🙂