Okénko U14

Zhodnocení roku 2021 v kategorii U14 RA Brno

Jako všechny mládežnické kategorie našeho klubu nás v tomto roce významně poznamenaly opatření proti Covidu-19. Bohužel jsme byli omezeni v možnosti trénovat a hlavně odehrát zápasy a potkat se s kamarády a soupeři na hřišti.

Jaro 2021 snad nemá cenu ani komentovat, to bych nejraději z paměti vymazal, přesto se nám ale podařilo většinu dětí u ragby udržet. Kategorie U14 je první kategorií, při které se děti potkávají s opravdovým ragby, hraje se už na celé hřiště, většinou v kompletním počtu 15 hráček a hráčů, s mlýny a auty, prostě skoro dospělé ragby. Tady přichází první síto, kdy děti, kterým se ragby nedostalo pod kůži odpadají a místo nich přichází noví, tímto sportem nepolíbení. Tohle v tomto roce potkalo i nás, jmenovitě nebudu vyjmenovávat.

Podzim 2021 se nám podařilo odehrát a odtrénovat bez přerušení, ve spolupráci s našimi kamarády z Břeclavi jde naše hra velmi nahoru a už se podobá ragby, jsme velmi chváleni trenéry našich soupeřů, pozor jen, nesmíme usnout na vavřínech!

Priority do roku 2022 a budoucnosti:

Vlastní hřiště (tohle opravdu potřebujeme a bez pomoci lidí zvenčí se nám to asi nepodaří)

Zvýšení počtu hráček a hráčů (ač jsem velmi vděčný za kooperaci s RC Břeclav a jinými kluby, naší prioritou a snahou musí být hrát napříč všemi kategoriemi s vlastními odchovanci)

Zkvalitnění tréninkového procesu napříč kategoriemi

Uvažujeme o kategorii U16, v současné době máme 4 hráče na hostování v U16 v RC Bystrc a na podzim nám budou přecházet další hráči do této kategorie, chtěli bychom jim nabídnout možnost hrát za svůj klub.

Slávek Anderle

trenér U14 RA Brno