U12 v Přelouči

Náš první zájezd na regionální turnaj v Čechách se nám vydařil. Nebylo ale vše růžové. V sobotu odpoledne se stala nečekaná dopravní komplikace na poslední chvíli a to ještě v 17h vypadalo, že nikam nepojedeme. Ale díky skvělé a rychlé reakci vedení našeho klubu jsme se v neděli ráno v 7h vydali na cestu k Přelouči.

A bylo to cestou necestou, polem nepolem 🙂 trochu dálnice D1, trochu okresní a polní cesty a najednou se objeví i cedulka která ukazuje, že se blížíme Přelouči.

Turnaj byl fakt skvěle zorganizován, čtyři hřiště pro každou výkonnostní skupinu. Prakticky probíhaly zároveň 4 turnaje. My jsme se přihlásili do skupiny C, protože jsme nevěděli přesně, kde jsme. Na základě zkušeností z PYRF-u a Brno CUP věděli jsme že na skupinu A ještě nemáme, ale potom se ukázalo, že příště můžeme klidně do B a pak se posouvat jen nahoru.

Sestava byla dnes: Jirka, Lukáš, Jáchym, Kuba, Max, Nela, Marek, Sofie, Vincent, Ondra, Šimon Kalabus.

V naší skupině jsme měli týmy Petrovice, Olymp a naše kamarády a zároveň městské rivaly Bystrc Orange a Dragon. Hrálo se 2×7 minut, což je super. Jsem rád když hrajeme na poločase, máme čas promluvit s dětma a může se i v klidu střídat sestavu. Výsledky utkání:

RA Brno – Petrovice Tsunami 7-1
RA Brno – Bystrc Orange 8-2
RA Brno – Dragon 2-5
RA Brno – Olymp Praha 9-2

Tři jednoznačně výhry a prohry v derby s Dragonem (díky za ní). Na každý turnaj jezdíme s cílem dobře si zahrát a ukázat hezký rágby bez ohledu na výsledek. Jak jsem už zmínil, rozhodnutí do které výkonnostně skupiny se přihlásime jsme s Alešem udělali na základě zkušeností s podzimního a jarního PYRF-u a Brno CUP-u.

Možná jsme se trochu podcenili, ale je super, že i děti zažily pocit vítězství, že viděly, jaké to je být v roli favorita. Naši soupeři Petrovice, Bystrc a Olymp jsou dobré týmy. Prostě jim včera to nešlo, udělali jsou víc chyb a nám se povedlo to využít. Je dobře i že jsme prohráli s Dragonem. Ten zápas nám ukázal, že vždycky existuje někdo lepší, kdo taky umí využit a trestat naše chyby. Něco takového někteří hráči potřebovali vědět. Trochu se uvolnit a uvidět, že to jde, že to umí.
Samozřejmě ragby je o slušnosti i pokornosti a to naše děti mají. Po každém zápase pozdravíme soupeře a ukážeme respekt. Ukázalo se, že umíme unést i vysokou výhru a zachovat klid i respekt. Nejsme all blacks, nejsme hvězdy, jsme lidé. Víme, co děláme za chyby a na čem musíme makat dál na tréninku.

Po dohrání skupiny jsme měli menší pauzu na nanuky, o kterým jsme mluvili od chvíle, co jsme se dozvěděli, že je v klubovně prodávají ? Zmrzlina asi dělá větší radost než jakýkoliv pohár nebo medaile ? Tak po zmrzce jsme ještě chvíli počkali na Marka, který na poslední zápas doplňoval Dragon a tam si připsal ještě pár bodů na konto a vydali jsme se na cestu zpět. Po turnaji zase novinka, pauza na jídlo u Mekáče. Jakou hlad měla smečka našich vlčat svědčí to že jsou v autobuse počítali každý kilometr do odpočívky u Velmezu ? Jasný, pan řidič má navigace a zkušeností, denně jezdí po D1, to ale neodradilo nejmenovaný hráče (hrají na křídlech) který nám pro jistotu naznačili že jsme už 20km, 10km, 3km vzdálení od už zmíněné restaurace ?

Pauza proběhla ve skvělé atmosféře a vlčata načerpali síly ? Kolem 17h přicházíme zpátky do Černovic a tam už na nás čekali nadšeně rodiče.

Na závěr obrovské díky patří i našemu U16 hráči Tondovi Kubíkovi, který je zároveň i rozhodčí. Tonda v sobotu na Bystrci měl těžký zápas, derby s Dragonem, ale v neděli přišel na sraz i odpískal nespočet zápasů ve dvou skupinách. Klobouk dolů Tondo.

Tak shrnutí: pěkný zážitek, skvělý den, využijeme ten momentům a budeme se posouvat dál. Za týden nás už čeká turnaj v Havířově.

Ragby zdar ???
Aleksandar Tošić U12 trener