U12 ve Vyškově

Turnaj ve Vyškově se nám moc vydařil. Nějak tradičně se nám tam dobře hraje, navíc máme to blízko a je tam hezký.

Sestává: Jirka Hasnik, Kuba, Jáchym, Nela, Marek, Vincent, Šimon Vítek, Ondra, a premieru měla naše nová posíla Sofča Vaníčková (na hostování z RCB). Z Břeclavi se k námi tradičně přidali naši kamarádi Filip, Štěpán a Matyáš a samozřejmě trenér Ondra spolu se mnou vedl tým.

Výsledky:
Základní skupina:
RA Brno – Bystrc B 1-2: velmi dobrá hra v malém brněnském derby. Bystrc je prostě nejsilnější soupeř, ať je to áčko nebo béčko. Naše položená pětka je plod týmové práce, na které se podílelo aspoň 5 hráčů než došlo k finálnímu položení. Děti jsme chválili za výkon a bojovnost.

RA Brno – Olomouc 3-2: výsledek neodpovídá tomu jak moc lepší soupeř jsme byli v tomto zápase. Dlouho jsme vedli 3-0, 8 z 10 minut tlačili na soupeře, jen díky našim menším chvybam to nedopadlo hůř pro nich. Poslední dvě minuty jsme trochu zaspali a soupeře nechali dvakrát položit. Skvělý výkon, ale celej turnaj to šlo jen nahoru.

RA Brno – Zlín 2-3: před tímto zápasem jsme ještě měli šanci vyhrát skupinu a postoupit do finále. To nás  všechny namotivovalo a rozhodli jsme dát všechno do toho. Snadné to nebylo, je to téměř nejsilnější soupeř ve skupině a zároveň naši kamarádi, se kterými se dobře známe. Začali jsme líp, dvakrát jsme vedli, 1-0 a 2-1, Zlín to ale dokázal otočit. Nevadí, skvělá hra, napínavý zápas prostě pecka. Nemám jim co vyčítat, nechali jsme na hřišti všechno.

Zápas o 5. místo: RA Brno – Ostrava 0-3: na poslední zápas Jirka se zranil, tak jsme ho pošetřili, roli kapitána převzal Kuba. Taky skvělá hra, stav dlouho byl 0-1, až na závěru položil soupeř ještě dvakrát. Bojovali jsme, ale už pomalu docházeli síly.

Dokonce 6. místo z 8 týmů, jsme s tým spokojeni.

Před začátkem turnaje jsme s Ondrou dětem říkali, že po nich chceme jen dobru hru. Takže bojovat, nevzdávat to a snažit se a výsledek je nám jedno jak dopadne. A to je přesně to, za co je za sobotu chválíme. Ještě pár týdnů zpátky jsme ve Zlíně hráli proti doslova stejným soupeřům a hra a výsledky byly někde úplně jinde. Věděli jsme, že to ale realita není. Děti převedly v sobotu nejlepší výkon v této sezoně a hlavně ukázaly, že mají chuť hrát, což je ono podstatné.

Musím pochválit Sofču, která s náma měla pouze dva tréninky a hned zapadla do kolektivu, a její zkušenosti z RCB ostatním moc pomohly. Především útok, kde je spolu s Jirkou a Kubou výborně fungovala.

Na závěr obrovské díky patří rodičům i rodinám našich hráčů z RA (nejen U12, ale i ostatním), kteří celou dobu fandili a udělali takovou atmosféru, že každej zápas vypadal jak derby ? Děti to hlavně nakoplo k ještě lepšímu výkonu.

Další víkend nás čeká turnaj v Přelouči, na což se moc těšíme, bude to zase něco úplně nového pro nás.

Ragby zdar ???

Aleksandar Tošič, trenér U12