U12 ve Vyškově

Report Ondry Matochy, trenéra RC Břeclav:

Sestava byla následující: Jirka, Vincent, Marek, Nela, Max Večeřa, Max Urban, Franta, Samuel a Toby za Akademii a z Břeclavi přijeli Štěpán a Filip. Jako fanoušci Sofča a Hugo. Hned při rozcvičce se zranil Sam,  tak nastoupil až do posledního zápasu.

První zápas proti Dragonu jsem měl obavy, protože si pamatuju, jak pomalu jsme se vždy dostávali do tempa. Ale hned jsem byl vyveden z omylu. Akademie hned ze startu zatlačila Dragon na jejich půlku a kvalitní obranou a pěknými skládkami jsme je tam drželi skoro polovinu utkání. Soupeř nedokázal výrazněji zahrozit a bylo to pěkné rugby plné dobrých skládek a rychlého čištění. Škoda jen, že naše akce byly trochu bez podpory a tak se nám nepodařilo se bodově prosadit. Výsledek byla remíza 0:0.

Druhý zápas proti Bystrci jsme začali stejně jako proti Dragonu velmi agresivní obranou a dobrým čištěním. Individuální úniky hráčů pak vedly i k položení pětek. V tomhle zápase jsme dost dominovali na hřišti a Bystrc tak musela dotahovat. Výsledkem byla výhra se skóre 3:2 pro Akademii.

Poslední zápas ve skupině proti Havířovu byl na programu po jednozápasové přestávce po utkání z Bystrcí a na hře bylo znát, že jsou hráči trochu bez energie. Nicméně se nevzdávali a snažili se tlačit do pětkoviště pro body. Bohužel v tomto zápase dokázal soupeř využít zaváhání v obraně a získávat území a později i body. Výsledkem byla výhra Havířova 1:2.

Pak už přišel na řadu poslední zápas o 5. místo, který jsme sehráli proti Zlínu. Naši hráči se skvěle zkoncentrovali. Nenechali se rozhodit porážkou z předešlého utkání a opět nastavili celkem vysoké tempo hry. Viděli jsme tak pěkné skládky, které často přicházely i pár metrů před naším pětkovištěm. Tedy Akademie dokázala ubránit a nic nevypouštěla. Opět jsme dokázali po standartních situacích dokázali hezky pronikat obranou soupeře. konečné skóre bylo 2:1, a získali krásné páté místo. Předvedené rugby bylo na pohled velmi atraktivní a dynamické. Nebáli jsme se skládat a nevypouštěli jsme skládky. V útoku byla znát chuť hrát s míčem a tvořit hru. Za mě velmi povedený výkon.

Komentář Michala Jursy, rodiče hráčky U12:

Za mě nejlepší turnaj, chyby tam byly, ale nejvíc se mi líbilo to nasazení, ta PARTA, ta SPOLEČNÁ radost, proste za MĚ, to nemělo chybu???, bojovali jako tým a to na tom sportu miluju, ta týmová radost, když se do útoku nebo obrany zapojili všichni je k nezaplacení!

Ragby zdar!