U8 ve Vyškově

Za humny nebyl drak, ale turnaj ve Vyškově ?

 

Letos to bude, zdá se, velmi pestré Sestava, průběh zápasů i počasí, to vše od Havířova diametrálně odlišné. Již téměř žádné sólové úniky, ale převážně boj o každý metr. Žádná dohrávka se sebezapřením, ale díky širší lavičce obrovská chuť hrát a možnost nechat na hřišti všechno bez obav o osud dalších zápasů. A počasí se též výrazně proměnilo. Trenéři a diváci záviděli hráčům a hráčkám, že mohli sobotní den strávit v pohybu, jinak asi drkotali zuby zimou.

K sestavě dle mého názoru skvělý mix zkušenějších hráčů, nováčků i dvou super kluků z Vyškova, kteří si s námi chtěli zahrát, protože i tak velkému ragbyovému pojmu zrovna odešla silná generace do desítek a bude chvilku trvat, než postaví v osmičkách vlastní tým.

Bratři Honza a Tomáš byli doslova jako přes kopírák a velmi nám pomohli, a to hlavně v obranné fázi. Bylo vidět, že to není jejich první sezóna v osmičkách a se skládkami a zastavením soupeře neměli žádný problém. Honza Klvaň, který vynechal pro nemoc Havířov, Matylda, Šarlotka a Vláďa zase patří mezi naše zkušená vlčata, která prodávají svůj um a znalosti nabyté z předešlých bojů. A vzhledem k tomu, že život jde dál, tak křest ohněm prožili bývalí U6 Tobík a Davídek, kteří se plnohodnotně zapojili do hry a na hřišti se bez větších problémů dokázali zorientovat. Osm jmen na soupisce, pro udržení tempa i pro případ nějakého zranění v této kategorii na turnaj ideál.

Co se týče samotného průběhu turnaje, hned ze začatku jsme si prožili vítězné drama se Zlínem (4:3). Pak následovali dva velmi silní soupeři, Olomouc (2:7) a již tradičně Bystrc Orange (1:5). Byť výsledky vypadají jednoznačněji, bojovalo se opravdu srdnatě, a to na obou stranách, soupeři se prosadili ve finální fázi, byli silovější a i zkušenější. I když jsme prohráli i další dva zápasy, RCB Black (2:4) a Mariánské Hory (0:3), obraz hry byl naprosto vyrovnaný a zamrzí snad jen nepoložení pětky proti ostravskému týmu. Konec dobrý, všechno nejlepší Děti budou mít v paměti hlavně vítěznou derniéru proti Dragonu (5:0), kde náš Honza dosáhl hattricku, několikrát sólově unikl a potvrdil tak výjimku z pravidla, že tento turnaj takovým únikům v našich zápasech nebyl zrovna nakloněn. Pozn. red.: výsledky jsou bez záruky tak, jak mi je sdělila rozhodčí bezprostředně po zápase, komunikační šum mohl způsobit jejich zkreslení na oficiálním rozpisu utkání.

Co si odnášíme z Vyškova? Každý asi něco jiného, no hlavně spoustu zážitků, pocity vítězství i nezdaru, sounáležitosti s týmem, něco, co jsme doposud neznali i to, co jsme potřebovali zažít znovu a zažívat stále dokola. Já za sebe bych chtěl pracovat u týmu hlavně na jednom ze základních principů ragby, a to „moving forward“, prostě máš balon, upaluj s ním dopředu hlava nehlava Chtěl bych poděkovat dětem za jejich bojovnost i týmovou spolupráci, rodičům za podporu a věnovaný čas a pořadatelům za přípravu a možnost skvěle prožít sobotní den.

Za trenéry Vláďu & Michala
Hezký zbytek víkendu
Michal Boroš