U14 v Ostrava/Havířov a vs Olomouc

Report ze dvou utkání našich U14 ve Zlíně.

Zlín/Akademie Brno/Břeclav vs. Ostrava/Havířov 18.9.2022

V neděli 18. 9. 2022 odehrálo druhé utkání naše společenství RC Zlín, RA Brno a tentokrát se k nám přidal i jeden hráč RC Břeclav. K zápasu jsme měli k dispozici 16 hráčů na různých postech. Soupeřem nám bylo společenství Ostrava/Havířov.

Hráli jsme na domácím hřišti za typicky britského ragbyového počasí – chladno a mrholení/déšť, přesto podpora diváků a rodičů byla vynikající. Od první minuty bylo jasné, že kluci mají chuť hrát a bojovat. I přes nepřízeň počasí to byla vyrovnaná bitva. Naši kluci udělali další krok kupředu a je vidět, že tréninky čtyřikrát týdně jsou pro ně přínosem k neustálému zlepšování. Ovšem kluci ze severu nám nedali nic zadarmo a ukázali sehranost a lepší techniku na balonu. Utkání bylo vyrovnané a jen individuální výkony hráče z Havířova nám dělali problém a rozdíl ve skóre. Bylo znát, že soupeř má v týmu mnohem více hráčů, kteří v kategorii U14 hrají již druhým rokem. Soupeř měl mnohem rychlejší přístup v podpoře hráče s míčem a více touhy po míči a vítězství. Jinak musíme pochválit celý náš tým za zlepšené skládky a hry v rucku.

Nadále musíme pracovat na orientaci na velkém hřišti a neustálé koncentrovanosti a
podpoře spoluhráčů.

Výsledek:
RC Zlín/RA Brno/RC Břeclav : Ostrava/Havířov 10 : 36 (5 : 14)
RC Zlín: Tom Pecka Gregůrek, Sofie Maršálková, Matěj Žiga, Tom Žaba Žabčík, Theodor Huťka, Filip
Prcek Malý, Daniel Stehlík, William Henney, Hynek Černý, Tomáš Pekos Pekáček, Bára Steinerová
RA Brno: Tomáš, Matyáš, Jirka, Šimon
RC Břeclav: Matyáš
Body za nás:
PP: Tomáš (RAB) 2x
KP: Žaba (RCZ) 1x

Trenéři: Petr Stehlík, Karel Pekos Pekáček, Slávek Anderle (RAB)

Zlín/Akademie Brno vs. Olomouc 24.9.2022

V neděli 25. 9. 2022 odehrál třetí utkání náš společný tým RC Zlín/RA Brno. K zápasu jsme měli k dispozici 16 hráčů na různých postech. Soupeřem nám byl Rugby Club Olomouc. Hráli jsme na domácím hřišti za příjemného podzimního počasí, hřiště bylo po dešti měkké, pod mrakem, ale bez deště. Olomouc dorazila s malým počtem hráčů, nám chyběli z důvodu nemoci, hráči do první řady, proto proběhla dohoda s trenéry soupeře a rozhodčím, že mlýny budou bez tlaku a hra pouze ve 13 hráčích.

V našem týmu byl opět znát posun vpřed, avšak v řadě situací se naši rychlí hráči utrhli a podpora zaostávala, proto jsme zbytečně přicházeli o míč, 2x těsně před brankovištěm soupeře. V první půli nám dlouho trvala rozehrávka míčů z rucků, proto se naše hra zpomalovala a útočili jsme do připravené obrany. Přestože hra v prvním poločase byla vyrovnaná, bodovali jsme vícekrát než soupeř.

Ve druhé půlce utkání si však již soupeř pohlídal naše rychlé průbojné hráče, které aktivně skládali, brali si míč a rozehrávali přes útok, kde se jim často dařilo přečíslení nebo přihrávka na rozběhnutého hráče, kterého naše obrana již nezvládla složit. Naše nejhezčí pětka zápasu byla rozehrávka ve dvaadvacítce soupeře na útok na ¾ Jirku, který následně těsně před brankovištěm soupeře přihrál Matějovi, který bodoval.

Nadále musíme pracovat na orientaci na velkém hřišti, zrychlit přístup podpory, rozehrávky a
posun obrany.

Výsledek:
RC Zlín/RA Brno : Olomouc 47 : 36 (19 : 10)
RC Zlín: Sofie Maršálková, Hynek Černý, Filip Prcek Malý, Sebastian Lubas, Daniel Stehlík, Tom Žaba
Žabčík, Matěj Žiga, Theodor Huťka, William Henney, Filip Krejčí, Jaroslav Mičulka
RA Brno: Tomáš Krůta, Jakub Zeiner, Jiří Hasník, Šimon Zlámal, Jáchym Grym
Body za nás:
PP: Jirka (RAB) 1x, Matěj 1x, Tomáš (RAB) 2x, Sebastian 3x
KP: Matěj 6x
Trenéři: Petr Stehlík, Karel Pekos Pekáček, Slávek Anderle (RAB)

Děkujeme všem rodičům za domácí atmosféru a pohoštění.
Ragby Zdar