U14 proti Petrovicím

V neděli 9.10. jsme odehráli další domácí utkání s týmem Petrovic.

Účast na tréninku v týdnu byla velice slušná a naši hráči měli za sebou výživné tréninky. K utkání se nám hráči dostavili v hojném počtu, včetně nováčků, mohli jsme postavit plný tým i lavičku. Na našich hráčích byla od počátku vidět lehká nervozita z neznámého soupeře.

Přesto se od počátku utkání snažili a bojovali o každý metr. Lepší chvilky se střídali se slabšími, jak v útoku, tak v obraně, první pětka v utkání byla pro náš tým a první poločas skončil 12:7. Přestože jsme byli v prvním poločase aktivnější a bodově úspěšnější, vázla komunikace spojek a rozhodování jakou taktiku zvolit. Přizpůsobili jsme se hře Petrovic a místo hry do křídel a využití celého prostoru hřiště jsme neustále vraceli hru zpět k ruckům. O výhru jsme se připravili sami vlastními chybami a nepozorností, přestože před koncem utkání byl soupeř potrestán několika trestnými kopy, nepodařilo se nám získat body. Bude potřeba zapracovat na herním myšlení a rozhodování v důležitých situacích. Celkově bylo, ale sympatické, že kluky velké ragby začíná více bavit a drží při sobě.

Po zápase byl pěkný třetí poločas obou týmů a moc pěkná oslava narozenin Toma „Žaby“ Žabčíka ��, které se zúčastnili jak hráči a trenéři obou týmů.

Velké poděkování Gabče Žabčíkové za organizaci pohoštění a všem rodičům za super podporu a atmosféru.

Jdeme dál a makáme na sobě!

Výsledek:

RC Zlín/RA Brno : RK Petrovice 24 : 26 (12 : 7)

RC Zlín: Sofie, Bára, Verča, Filip, Hynek, Pecka, Prcek, Seba, Dan, Žaba, Matěj, Theo, Pekos, Kuba,
Koťas, Filip
RA Brno: Tomáš, Lukáš, Jakub, Jirka, Maty, Justýna, Šimon, David

Body za nás:
PP: Seba 2x, Jirka (RAB) 1x, poslední body číslo 5 – to byl Prcek, ale neuvědomuji si, že by pokládal…
KP: Koťas 2x

Trenéři: Petr Stehlík, Karel Pekos Pekáček, Slávek Anderle (RAB)

Ragby zdar!
Pekos, Petr