U16 na turnaji OPEN

Historicky první start kadetů RA Brno U16.V neděli jsme se zúčastnili našeho prvního turnaje v sedmičkovém ragby hraném na hřišti RC Slavia
Praha.

Odehráli jsme celkem 3 zápasy a to proti RC Griffins Jablonec, RC Slavia Praha II a proti RA Olymp. V prvních dvou utkáních jsme se spíše hledali a vůbec jsme se nedokázali dostat do zápasu. Soupeři byli oproti nám ragbyově vyspělejší a tak každou naši chybu trvdě potrestali pětkou.

Velké poděkování patří prozíravím trenérům Ragbyové Akademie Olymp, kteří nám zapůjčili tři hráče na utkání se Slavií a poté i dva do zápasu proti jim samotným. V posledním zápase jsme tak měli možnost sehrát vyrovnané utkání, kde konečně naši kluci ukázali trošku z toho co umí. Zaznamenali jsme tak kromě první účasti na turnaji i první vítězství v této kategorii!

Zajímavostí bylo, že se proti sobě utkali jediné dva kluby v republice které nesou ve svém jménu název „Akademie“ :-).

Poděkování patří klukům z RC Břeclav kteří nás doplnili na turnaj a vážili s námi dalekou cestu až do Prahy, mamince od Ríši – Lence a také všem kteří nás na hřišti v Edenu vřele přivítali, povzbuzovali a byli na nás celkově velmi milí. Přispěli tak k našemu skvělému zažitku z prvního turnaje, a už se těšíme na další turnaj v 29. října v Užicích!

Ragby zdar,

trenér U16 Michal Bielik