U12 v Bystrci

edf

Krásné ragbyové počasí a my jsme se zase vydali na cestu přes celé Brno do daleké Bystrce 🙂

Prý legenda říká že se autem dostanete dřív do Vyškova než na hřiště RCB. Dnes jsem to vyzkoušel a můžu potvrdit :). 

Tak pár slov i k dnešnímu turnaji. Sestava: Max Večeřa (kapitán), Max Urban, Jirka, Vincent, Marek, Šimon, Tobiáš, Franta, Ondra, Robin, Štěpán (Břeclav), Adam.

Hrálo se 1×10 minut, 3 zápasy ve skupině a potom umístění. Čekala nás zajímavá skupina: Dragon B, RCB Black, Vyškov.

RA Brno – Dragon B 2-0

Skvěle povedený start. Na rozdíl od ostatních turnajů tentokrát jsme první zápas neprochrápali. Naopak hráli naplno, bojovali a vyplatilo se. Respekt k soupeři, ale byli jsme jednoznačně lepší tým. Dráčata nám to ale nedali zadarmo. Nicméně máme radost z vítězství v malém brněnském derby.

RA Brno – RCB Black 0-5

Výsledek zase neodpovídá naší dobré hře. Pozdější vítěz turnaje byl lepším soupeřem, rozdíl ale byla hra v útoku. Dostali jsme důležitou lekci, jak rozehrát míč a útočit. Dobře jsme bránili, útok nám moc nešel.

RA Brno – Vyškov 0-3

Soupeř, který nám tradičně nesedí, tentokrát to vypadalo ale jinak. Stav 0-1 byl dlouho, Vyškov zápas rozhodl v posledních dvou minutách. Zase důležité lekce z útoků.

Skupinu končíme na 3 místě co znamená boj o 5. místo proti 3. týmu že skupiny A a to byli naši kamarádi z Olomouce.

RA Brno – Olomouc 1-2

Už podruhé prohráváme boj o umístění o jednu pětku z poslední akce utkání. Chybělo nám trochu štěstí. První jsme položili, soupeř ale pak zatlačil a dokázal v posledních vteřinách zápas vyhrát. Nevadí, skvělý bojovný výkon.

Turnaj končíme 6. z 9. týmu, čím jsme spokojeni. Ještě před půl rokem pro nás byl pevně rezervován „Wooden spoon“. Kdo neví co to znamená podívejte se na Itálie v 6 Nations. Stačí se podívat jen na reportáži z minulého podzimu nebo jara.

Pár bodů ohledně výkonů:

Pozitiva – zlepšili jsme skládky i obranu. Hrajeme s chutí, bojujeme naplno, nic nedáváme zadarmo. Líbí se mi i že skládáme i když je soupeřov hráč v pětkovišti. Pomalu ale jsme vytvořili super tým a skvělou partu. V týmů není individualita a je to pak vidět i na výkonů.

Body k zlepšení – útok, rozehrání míče, nahrávky. Máme super tým, ale musíme se ještě zlepšit a hrát víc kolektivně. To může a musí líp. Máme skvělý útoční potenciál a hodně rychle hráče. Ten potenciál využijeme jen až začneme víc nahrávat, víc hrát kolektivně. To půjde časem.

Děkuji všem za dnešek a taky děkuji i RC Olomouc za možnost zahrát si nějaký ten špíl navíc (naši hráči jich doplňovali až do závěrečného boje o umístění).

Užili jsme si skvělou rágby sobotu a těšíme se na PYRF který je příští víkend.

Ragby zdar ???

Aleksandar Tošić U12 trenér