U12 v Olomouci

V sobotu 01.10. jsme odjeli do Olomouce na celostátní turnaj ORF, získat nové zkušenosti a uvidět, kde jsme při srovnání s týmy z Čech.

Sestava:

1. Nela 2. Jirka 3. Hugo 4. Marek 5. Vincent 6. Max Večeřa 7. Big Max Urban 8. Big Sam Stuchlík 9. Robin 10. Šimon 11. Adam 12. Štěpán (z Břeclavi) 13. Kuba (z Břeclavi)

Nováček Adam si dnes zahrál ragby vůbec poprvé a hrál dobře.

Letošní ORF se nám velmi podařil. Předvedli jsme skvělý týmový výkon a končíme na 8. místě z 14 týmů anebo řečeno jinak jsme mezi osm nejlepších týmů v Republice. Ještě před rokem jsme byli vždycky poslední a sen byl vůbec uhrát nějaký body. A kde jsme dneska?

Pár slov ohledně jednotlivých zápasů. Nezačalo všechno růžové. První zápas Petrovice, naša klasika prochrápali a skončilo to těžkou prohrou 0-7. Naštěstí hned následoval oběd, takže čas na odpočinek, nabrat síly a soustředit se. Po obědě jsme měli rychlé tempo – zápas hra – zápas pauza. A ukázalo se to jako dobře pro nás. Po pauze jsme se probrali a navázali dvěmi vítězstvími proti týmu Praga 2 a Babice, obě dva skóre 3-1.

Další soupeř budoucí finalista Tatra 1. Zase prohra 0-7 ale ten špil vypadal úplně jinak. Snažili jsme se, bojovali ale soupeř je někde úplně jinde. Ve skupině dostali jen jednou pětku a každému soupeři nasadili 5-7 bodů.

Proti Bystrci jsme taky prohráli o pár bodů. To utkání ale mohlo dopadnout líp, chvilama nám chybí sebevědomí. Poslední zápas ve skupině hrajeme proti domácí Olomouci a končí to trochu netradičně 0-0. Nejlepší výkon dne, obraná úplně zavřená.

To stačilo za celkové 4. místo ze 7 týmů ve skupině co nás poslalo do boje o 7. místo proti kamarádů ze Zlína. Před dvěma týdnymá ve Vyškově jsme slavili my, tentokrát se radoval soupeř. Se Zlínem je to vždycky vyrovnání a napínavý zápas, prostě nervák. Po úvodním položení zlínských kanců jsme dokázali stav otočit na 2-1. Soupeř pak porovnává a z poslední akce dostáváme pětku za 3-2. Nevadí, byl to výborný zápas, bojovali jsme, akorát nám chybělo štěstí.

Jak jsem na začátku psal, jsme 8. a s tým jsme víc než spokojený. Víc než výsledky se mi líbila hra i ta naše parta. Zase skvělý týmový duch, tým který se podporuje všichni hrají jako jeden. Vyhrávalo se, prohrávalo, ale nikdo nikomu nic nevyčítal. Hráči na lavičce fandili a podporovali svi kamarády. Je super i to, že jsme měli velkou docházku. Bylo nás 13 takže 4 na střídačce znamenalo možnost kombinovat a udržet čerstvost. Jedeme dál.

Čeká nas další turnaj Bystrci příští sobotu a potom podzimní PYRF. Teď je potřeba trénovat dál, makat ještě víc protože nás soupeři budu brát jinak. Děkuji všem zúčastněným za dnešek a rodičům za fandění a podporu.

Za U12 trenérský tým Aleksandar Tošić