U12 na Mistrovství republiky získali 9. místo

Konečně přišel čas i na dlouho čekáne MČR na které jsme se celý rok připravovali. Jelikož to byla první účast pro Ragby Akademie Brno na Mistrovství Česke Republiky chtěli jsme podat co nejlepší výkon, dobře si zahrát a skvěle reprezentovat náš klub.

Tento turnaj je výjimečný a jinačí od ostatních protože je soutěžní, takže hraje se o body, o umístění, počítá se každá pětka a pořadi se vyhlašuje. Na Dragonu se sešlo dvanáct nejlepších týmů v Republice, každý přijel s tým nejlepším co má. Prostě to nebyl rozvojový turnaj, tady se neučíme, ba naopak ukazujeme co jsme se naučili.

A tak jsme tomu jako celý tým přistupili. Kluci byli motivováni, odhodlání nechat všechno na hřišti.

Základní skupina nás čekali pražský celky Tatra (budoucí mistr) a Sparta. Na té dva zápasy jsme nastoupili s nejsilnější sestavu, a trochu míň jsme střídali, řekli jsme že zkusíme poprat se o postup do čtvrtfinále. S Tatrou prohráváme 0-3, všechny pětky padlí v prvním poločase. V druhé půlce se nám podařilo držet jich dál od naší pětkovišty a neinkasoval žadne body. Od trenéra soupeře dostáváme pochvalu za výkon.

Zápas proti Spartě byl ten rozhodující. Pěkné vyrovnané utkání, kde jsme dvakrát srovnali potom co soupeř vedl, nakonec prohráváme smolně 2-3. V poslední akce nám v pětkovišty vypadl balón. No i to je život, chybí dělá každej, jsme přece jen lidí. Trochu obrečena prohra, nicméně Sparťanům podáváme ruku a gratulujeme postup. Byl to skvělý boj, nemám nikomu nic vyčítat.

Ten výsledek znamenal že budeme hrát skupinu o 9-12. místo kde nás čekali další týmy co nepostoupili a to Vyškov, Olomouc a Přelouč.

Ta skupina byl už něco jiného. Dalši tři zápasy jsme využili a střídali pravidelně aby si všichni zahráli. Kluci ukázali že se zápasem se Spartou nenechali rozhodit, a nadále předvedli skvělé výkony. Byli to tři vyrovnané zápasy. Proti kamarádům z Olomouci jsme měli vic koncentrace a urvalí první výhru 2-1, s Výškovém a Přelouči odehráli dva klasiky kde si diváci mohli užít přestřelku na obou stranách:) Obadva zápasy končili remízu 3-3. S trenerama soupeře jsme se shodli na tom že nám ta skupina vyhověla, a že je možná i lépe že jsme nebyli v TOP8, je tam prostě jiný ragby o úroveň víc. V naší finálové skupině jsme mohli každému dát šanci a zároveň si užít zápasy kde se týmy navzájem střídají v tlaku a vedení. Odpolední část končíme bez porážky a vyhráváme skupinu o umístění, jsme devátí v Republice. Není se za co stydět.

Odehráli jsme náš nejlepší turnaj v sezóně, kde můžeme říct že jsme všechny zápasy hráli naplno, nechali na hřišti všechno a odcházíme s dobrim pocitem. Dobri výkon ocenili diváci a i rodiče. Kluci chválím za přístup, nasazení, chování. V sobotu jsme fungovali všichni jako jeden, a jsem za to moc rád.

Byl to skvělý den, kde jsme zažili na hřišti opravdu všechno. Chuť vítězství, smůla, prohra, boj, ale hlavně radost ze hry. Na závěru chceme poděkovat všem hráčům za účast (jsem na vás všechny pišni) a rodičům za podporu.

Ragby a sportu zdar

Sestava:

Marek Sláma (kapitán), Max Večeřa, Max Urban, Tobiáš Petr, Jirka Klvaň, Hugo Klvaň, Nela Jursová, Robin Havlíček, Vincent Jaroš, Adam Ševčík, Adam Vedlich, Franta, Ondra Vašek, Šimon a Max Fous.

Výsledky:

Základní skupina:

  • RA Brno Tatra – 0-3
  • RA Brno – Sparta 2-3

Nadstavba o 9-12. místo:

  • RA Brno – Vyškov 3-3
  • RA Brno – Olomouc 2-1
  • RA Brno – Přelouč 3-3

Skupinu vyhráváme a končíme na 9. místě.