Ragby na černovickém nábřeží aneb jak se tvoří komunita

Předposlední srpnový prázdninový víkend se konal na různých místech podél toku řeky Svitavy festival Na nábřeží Svitavy – Překročme řeku.

Horké letní počasí přivítalo velké množství návštěvníků, kteří si mohli užít spoustu atrakcí, které pro ně připravili organizátoři projektu a mezi nimi bylo i ragby.

Mladí čeští reprezentanti Albert Froněk a Dan Rygl společně se svými mladšími spoluhráči z různých českých i moravských ragbyových klubů (Tatra Smíchov, Praga Praha, Rugby Babice, Dragon Brno, Bystrc Brno) předváděli dětem i dospělým tento gentlemanský sport ať již to bylo společně s moderátorem v jednotlivých vstupech před pódiem nebo poté s rodiči a dětmi přímo na trávě u řeky za kolejemi.

Bylo vidět, že v Černovicích vyroste nová generace ragbistů, zájem byl velký a ukázal sílu komunitního spojení a radost ze hry samotné v jakýchkoli podmínkách. Ukázal, že ragby je sport pro všechny. 🙂

Chtěli bychom poděkovat zejména Ragbyové akademii Yvese PerrotaSportu bez předsudků, kteří se podíleli na přípravě akademie a také spolkům Černovické sdružení a Brněnská nábřeží, které festival pořádaly a pozvaly nás na něj.

A také děkujeme Alžbětě Froňkové za parádní fotky.

Další fotografie z festivalu ZDE.