Co se děje v klubu

Sloupek pro rodiče a příznivce naší akademie.

Kde momentálně jsme?

Jaká je naše členská základna? Aktuálně po třech letech existence máme v systému přihlášeno 74 dětí – na tréninzich je pár nových tváří a ne všichni se po koronavirove pauze vrátili na hřiště. Máme smíšené kategorie U6, U8, U10, U12, U14 a děvčata U15/U17, která trénují společně s Bystrcí a Dragonem.

Trenéři se nám rekrutují také z řad rodičů, což je skvělá zpráva. U kategorií U6 a U8 jsou aktuálně 4 trenéři, Vláďa Bareš, Saša Bosáková, Ivo Klvaň a Bětka Klvaňová, u kategorie U10 tři trenéři Zdeňkové Hejduk a Weber a Jitka Weberová, v U12 je Saša Tošič a Aleš Kubík a U14 Slávek Anderle a Pavel Beránek. Dominika Barešová asistuje u kategorie U8 i U10 a fyzio podporu drží Radka Havlíčková.

Kondiční tréninky pro všechny kategorie vede Přemek Šimon. Přemek se také věnuje vzdělávání trenérů organizováním seminářů, kde se zaměřuje na systém dlouhodobého rozvoje člověka-sportovce, tedy sportovce-ragbistu. 🙂

Pozici klubového fotografa plní Lenka Kertészová. Děkujeme za foto z tréninků i zápasů. 🙂

Hřiště využíváme na SŠ Charbulova, kde se plánují stavební úpravy přistavením nové budovy v areálu, které se bude týkat i provozu hřiště (ještě nevíme kdy a jak). Tělocvičny jsme v minulosti využívali na Charbulce a také v prostorách černovického Sokola. Na workoutovém hřišti na Řehořove se konaly kondiční tréninky. To se v nejbližší době měnit nebude. V průběhu času jsme museli i improvizovat – provizorní tréninky před Mosilanou, hřiště v Omicích, možnosti v Pisárkách, Židenicích apod.

Kam jdeme, co je náš cíl?

Základním vizí je vytvořit na ragbyové mapě Brna nový klub, a k tomu je potřeba projít ještě mnoho kroků. Prvním cílem je získat vlastní hřiště a vlastní zázemí, kde bychom mohli pořádat zápasy, turnaje nebo školení a komunitní setkání. Kde bychom mohli být doma a rozšiřovat naše řady. To je naše priorita.

Soutěže

Co se týče nejmenších kategorií, U8-U12, tak jak už všichni známe na podzim i na jaře se setkáváme na regionálních moravských turnajích. Jednou za rok – většinou v květnu nebo v červnu – by se měly konat celostátní přebory, kde se potkají dětí z celé republiky a mohou hrát o pohár pro mistra republiky. Bohužel jsme se žádných přeborů zatím nezúčastnili, první rok jsme neměli dostatečný počet dětí a minulý a pravděpodobně i tento rok se přebory nebudou konat díky koronavirové krizi.

V kategorii U14 bývá podzim nesoutěžní k rozehrání a na jaře se bojuje o mistra republiky. V sezóně 2019/20 několik našich hráču hostovalo v bystrckém klubu, následující rok jsme na podzim nastupovali společně s klubem RC Břeclav. Nyní na jaře předpokládáme dokončení sezóny sérií přátelských utkání.

Devčata starší patnácti let hrají sedmičky pod sdruženým týmem Jižní Morava společně s hráčkami Dragonu, Bystrce a Zlína. Rádi bychom i mladším děvčatům zařídili samostatné soutěžení a vyčlenili trenérskou jednotku, pokud by se navýšily počty děvčat.

Aktuální termíny turnajů, zápasů a dalších akcí budou uvedeny na webových stránkách – www.rabrno.cz/turnaje.

Co potřebujeme?

Potřebujeme vlastní hřiště a zázemí nejen pro případný výpadek hřiště na Charbulove, ale jako domovskou základnu. Jsme celou dobu existence v kontaktu s vedením radnice Černovice, které se nyní změnilo. Jelikož se tento rok připomínkuje nový územní plán města Brna, situaci monitorujeme. Prakticky potřebujeme hektarový pozemek s účelem sportoviště do pronájmu od MČ nebo i do soukromé správy, pokud by byly finance na to pozemek koupit.

Potřebujeme vaši podporu, vítáme všechny, kteří by se rádi podíleli na trenérské práci v akademii – kdo by s námi chtěl být na hřišti, ať o sobě dá vědět. Vítáme jakoukoliv jinou formu podpory, možnosti sponzoringu, pomoc s organizací nebo radou.

Potřebujeme navýšit počty hráčů zejména ve starších ročnících. Budeme organizovat nábory v září, ale nejlepší referencí jsou naši rodiče a naši hráči. Pokud se vám u nás líbí, mluvte o nás a dejte nám vědět své nápady.

V červnu bychom se s rodiči chtěli potkat alespoň po tréninku na hřišti, kde můžeme probrat vše, co vás zajímá.

Ragby zdar!