U14 ve Vyškově

RC Jimi Vyškov : RA Brno/RC Břeclav U14 85 : 0

Slávek Anderle – trenér U14

Naše první podzimní utkání této sezóny hrajeme stejně jako vloni na hřišti RC Jimi Vyškov. První komplikace nastávají v sobotu večer, kdy mi David, můj trenérský kolega z Břeclavi oznamuje, že přiveze pouze tři svěřence, ostatní si prý na nedělní dopoledne našli lepší zábavu. Další jobovka přichází v neděli v 5:30, kdy mi maminka Tomáše Hanáka píše, že také nepřijde, není mu dobře.
 
Ve Vyškově se nás schází 9 statečných z U14, jeden nejstatečnější z U12 a kapitola sama pro sebe, Richard Plšek. Celkem 11, soupeř nám půjčuje 2 hráče, můžeme tedy hrát ve 13, bez rváčků.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sestava:
Eliška, Pavel, Filip F., Tomáš K.(nováček, byl zatím asi na 4 trénincích), Adam, Eda, Matyáš, Tadeáš, Justýna (podobné jako Tomáš), Jirka (U12) a Ríša.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Máme výkop, Edovi se nepovedl, neuletěl 10 m, soupeř má volný kop a už se to vše valí do našeho pětkoviště. Všechny následné Edovi výkopy už byly excelentní, bohužel celý tým hraje ustrašeně a bojácně, velmi lehce dostáváme jednu pětku za druhou. Když už se dostaneme k míči, tak se ho zbytečně zbavujeme, místo, aby jsme hru uklidnili, míč založili a po vyčištění rozehráli. Velmi sporadické pokusy o útok končí na aktivní obraně domácích. Soupeře skoro vůbec nenapadáme, čekáme na něj až k nám přiběhne, bohužel, když je v plné rychlosti, tak je pro nás nemožné ho zastavit.
Po každé soupeřově pětce se snažíme s Davidem hru týmu zvednout, upozorňujeme na chyby a tým povzbuzujeme.
Ke konci první půle se hra hlavně roje zvedá a stává se soupeřovu roji vyrovnaným protivníkem.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
V poločase dochází k výměně dvou vyškovských hráčů, kteří za nás hráli za jiné, vzestupná hra našeho roje pokračuje, najednou dokážeme útočit, skládat, čistit, několikrát se nám podařilo získat soupeřův míč v rucku, hra je oproti prvnímu poločasu diametrálné odlišná, Eliška a kluci si najednou víc věří, jedinou chybou pořád je, že si přihráváme až jsme v tísni, chce to přihrávku buď dřív, nebo spadnout na zem a nechat se vyčistit, to se ale naučíme.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Za hrou roje trošku zaostává hra útoku, Eda se na útokovce snažil co to jde, výkopy excelentní, vybíhání do obrany taktéž, žádný míč mu nevypadl, takže výborný výkon, Jirka také, ostatní musí přidat, hlavně v aktivitě v obraně, míčů do útoku bylo bohužel pomálu.
Svůj první zápas odehrál Tomáš Krůta a rozehrál se k výbornému výkonu, Justýna to měla na křídle hodně těžké, první zápas, zvládla ho ale také. Maty s Tadeášem to mají se svou drobnou postavou na 3/4 těžké, normálně bychom je dali na křídlo, bohužel sestava byla taková jaká byla.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Děkujeme Vyškovu za zapůjčení hráčů, všichni hráli výborně a taky díky jim, se hra našeho týmu zvedla.
 
Zápas výborně odpískala rozhodčí Kateřina Vrbacká, děkujeme za perfektní a korektní pískání.