U12 na Dragonu

Sobota 18.06. byl pro U12 závěrečný turnaj v sezóně a zároveň pro hráče ročníků 2010 rozlučka s mini ragby, od září je totiž v U14 čeká velké ragby na celém hřišti.

Na poslední turnaj jsme měli velkou docházku, což nám umožnilo poskládat dva týmy – Red a White. White byli tentokrát výjimečně v břeclavských modrých dresech. Tým Red byli převážně hráči ročníku 2010 i ty více zkušení. White mladší a mín zkušení doplnění čtyřmi hráči z Havířova, kterým taky děkujeme.

Hrálo s ve dvou skupinách podle výkonosti. Tým Red byl ve skupině A kde měli domácí Dragon, Bystrc Black a Zlín. Tým White ve skupině B, kde měli Bystrc Orange a mix tým Barbarians, kterým jsme taky posílali hráče. V jednou chvíli proti našem týmu White vlastně hrál brněnský Barbarians, jelikož tam byli hráči Dragonu, Bystrce a naší Akademie.

Taky musím pochválit uspořadatele za novinku, kde jsme hráli 2×10 minut. Je to potřeba, především protože normálně hrajeme 1x 7-8 minut a pak se v U14 hraje 2×25. Samozřejmě je to pro děti byl nezvyk, pro některé i šok, ale všechno je jednou poprvé. Delší hrací doba umožnila střídat sestavu, ale taky ukázala, že přes prázdniny musíme zlepšit fyzičku. 🙂 Zároveň když zápas trvá déle, musíme se dýl soustředit. To všechno ale půjde a byl bych rád, kdyby se s takovou praxí pokračovalo dál na Moravě.

Shrnutí: herně se na jednom turnaje moc nezmění, ale hlavně jsme si to pořádně užili. Byl bych rád, kdybychom vždycky měli takovou docházku a řešili dva týmy, pro trenéra je to vždycky lepší než řešit kdo vůbec nastoupí. Bylo hezké vidět všechny naše hráče a rodiče, jak se podporují a fandí. Střípek dne pro mě byl poslední zápas Red proti Zlínu, kde nám doslova fandilo celé Brno: naše lavička, rodiče a hráči Dragonu a Bystrce. Všem moc děkuji za podporu.

Sestava:

RA Brno

Jirka, Lukáš, Jáchym, Kuba, Šima Zlámal, Nela, Jirka Klvaň, Max, Vincent, Ondra, Sofie, Šimon Vítek, Šimon Kalabus.
Břeclav: Štěpán, Filip, Franta, Kuba
Havířov: 2x Mikuláš, Matěj a Kuba.

Terno turnaj byl poslední pro Jirku Hasníka, Lukáše, Jáchyma, Kubu a Šímu Zlámala. Od podzimu oni postupují do U14. Kluci bylo mi vás ctí trénovat, ať se vám daří na celém hřišti a pěkně si to užíjte.

Nakonec chci všem poděkovat za skvělou sezónu. Je to první normální sezóna po covidu a jsem rád, že se nám podařilo ji dohrát a hlavně zúčastnit se všech plánovaných turnajů. Ještě rok zpátky bychom každý druhý turnaj nechali, protože jsme na soupisce měli 4-5 hráčů. Teď se to už změnilo, základna se zvýšila a jedeme nahoru. Herně jsme se taky zlepšili, o tom svědčí pochvaly, které dostáváme od trenérů soupeře po každém zápase, ale vždycky je na čem pracovat.

U12 je ten poslední krok před velkým ragby a můj cíl je naučit děti hrát, připravit je co nejlíp na to, co je čeká. Na tom budeme pracovat dál i v dalších sezónách.

Děkuji ještě jednou všem hráčům, rodičům, Alešovi, Slávkovi, našim břeclavským parťákům Ondrovi a Davidovi za skvělou sezónu. Moc jsme si to užili a těším se na další zážitky. Přeju všem hezké léto a pak zase po prázdninách. Rágby zdar ???

Aleksandar Tošič, trenér U12