U10 v Olomouci

První říjen roku dvacátého druhé. Tráva příjemně napitá vodou a ve vzduch jsou cítit ještě zapocené kopačky ze čtvrtečního tréninku.

Na hřiště TJ Lokomotiva Olomouc se sjíždějí týmy skoro z celé ČR a mezi nimi i naše vlčí smečka. Tentokrát ve složení Tomáš, Míša, Jirka, Robert, Jirka, Dominik, Jakub, Adam, Dan. V naší kategorii se sešlo 16 týmů. Los nás nominoval do kategorie B s týmy Iuridica, Olymp, Tatra. 

Porada trenérů. Úvodní přiťuknutí všech zúčastněných. Sklenička, kdepak. Nebyli by to kamarádi z Olomouce, kdyby se neťukalo s tvarůžkovým chlebem. Tvarůžek nebyl naleželý a my hned tušili, že Olomoucký tým si na chleba jen tak nerozetřem. Oh, kdybychom jen tušili. 

Rozhodčí. Kapitáni. Kámen, nůžky, papír. Bereme míč, úvodní hvizd. A už to začalo.

Náš tým vstoupil do turnaje s nebývalou energií. Dařilo se nám čištění a popravdě, soupeř nám i dovolil více se rozběhat. Kluci si běhali pro jednu pětku za druhou a chybělo jen málo a svou první pětku si dala i Míša. Musíme ocenit, že příkladně počkala na přihrávku na levém křídle a doběhla až k pětkovišti. Tam ji bohužel sejmula obrana a překazila krásnou akci. Průnik stíhal průnik a po první výhře nad Tatrou 8:2 jsem se pustili do Iuridici(nevím) i do Olympu 4:2. Vítězství ve skupině bylo naše a čekal nás postup do dalšího kola s prvními týmy z dalších skupin. Měli jsme radost, že jsme si mohli zahrát proti mimo moravským týmům a ověřit naše kvality i na poli celostátním. 

Ironií osudu jsme postoupili do skupiny s Vyškovem, Olomoucí a Bystrcem. Tam už to byla opravdová mela. 

Olomouc se připravil a ve vzduchu bylo cítit jejich odhodlání dát nám pořádně do těla. Byl to masakr, při kterém se nahrávky přelívaly ze strany na stranu jako vlny rozbouřené Moravy. V jednom okamžiku hrozilo, že se na sebe vrhnou i trenéři soupeřících týmů. V polovině zápasu za stavu 2:2 už Olomouckému trenérovy pulsovaly žilky v takovém rytmu, že hrozila samovolná exploze hlavy. Naštění pro něj a bohužel pro nás, se jim podařilo proniknout a položit pětku. Po zásluze vyhráli 2:5. 

Druhým soupeřem byl Vyškov. Ten Vyškov, který v minulých dvou týdnech porazil Bystrc. Uf. A bylo to těžké. Ne nemožné je porazit. Zabrat, utíkat dopředu, nedát se a vzít jim míč. Velmi vyrovnaný zápas skončil s trochou štěstí pro nás 4:4. 

A Bystrc. Tohle už bylo opravdu těžké a tým v oranžové nám ukázal několik průniků, které vznikly z přihrávky ze skládky. Sakra, na tomhle musíme opravdu zapracovat. Kluci z Bystrce si umí chodit za sebou a jsou připraveni na přihrávku a průnik na pětkoviště soupeře. Díky za lekci, tohle musíme ještě natrénovat. Podařilo se nám dát jednu pětku díky Jirkově bleskovému úniku. Nicméně Bystrc nám jich dal hned několik. Výsledek 1:7. 

  Díky hernímu pavouku jsme na závěr turnaje bojovali o 7-8 místo. Pro nás už s ne neznámým týmem z Olympu. V jejich středu měli hráče asi o hlavu vyššího než náš průměr, ale ověřili jsme si, že svázané kotníky pošlou k zemi i jeho. A i díky těmto skládkám se nám podařilo tento tým porazit a přivést si domů krásné 7 místo z 16 týmů. 

Máme nové zkušenosti, víme na čem musíme zapracovat a už dnes se těšíme na turnaj v Bystrci a další týden na to turnaj v Praze. 

Díky moc všem za podporu, fandění, hru i přátelskou atmosféru. 

Ragby Zdar

Trenéři U10 Jiří a Ivo